________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/11/2016

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ «ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΝΙΣΚΙΟΝ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΦΩΤΟ)


Από τον Σύλλογο Ρεθυμνίων Αττικής
Με την υψηλή παρουσία της εξοχοτάτης Προέδρου του Αρείου Πάγου και τ. Πρωθυπουργού της Ελλάδας Βασιλικής Θάνου, αλλά και άλλων υψηλών προσκεκλημένων της Εκκλησιαστικής, πολιτικής, πανεπιστημιακής και στρατιωτικής αρχής, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της παρουσίασης του αναμνηστικού τόμου αφιερωμένου στην ευλογητή επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου Α' στο Ρέθυμνο (2012), που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου. 
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, και πραγματοποιήθηκε από τον ιστορικό σύλλογο Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ». Την εκδήλωση άνοιξε ο βυζαντινός χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του χοράρχου Γεωργίου Δεμελή, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεώργιος Βλατάκης καθώς και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ Χαρκιολάκης, μέλος της Αγίας & Ιεράς Συνόδου. 
Ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Βλατάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μνήμη και λήθη υφαίνουν την ιστορία, η δε θεία πρόνοια και οικονομία κατευθύνει και ανακεφαλαιώνει αυτήν. Όλος αυτός ο τόμος είναι μια ανεξάντλητη πηγή αγάπης σεβασμού προς την κορυφή της Ορθοδοξίας που ο Ρεθεμνιώτικος λαός αβίαστα και ολόκαρδα προσέφερε τον χρόνο της επισκέψεως Του. Ο τόμος τούτος αποτελεί μια μετουσίωση μνήμης, είναι φως και μνήμη και συνάμα ελπίδα αφού αναφέρεται στο πρόσωπο του Οικουμενικού μας Πατριάρχη..» 


Την παρουσίαση του τόμου πραγματοποίησε ο Σεβ.  Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος & καθηγητής της Θεολογίας του Παν/μίου Αθηνών, ενώ για την σημασία της επισκέψεως του Πατριάρχου μίλησε ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογίας του Παν/μίου Αθηνών Γεώργιος Γαλίτης. Στα μεσοδιαστήματα προβλήθηκαν δέκα λεπτά αποσπάσματα ταινίας μικρού μήκους αναφερόμενα στην επίσκεψη του Πατριάρχου, επιμελημένα από τον κ. Γεώργιο Τζατζάνη. 
Ευχαριστήριο συγκινητικό λόγο απεύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κουαρτέτο παραδοσιακής μουσικής, όπου στο σαντούρι ο κ. Νίκος Μπακέλας, στη λύρα ο Παντελής Δερμιτζάκης και στα δύο λαούτα ο Ανδ. Παπαδάκης & Μάρκος Σουσούνης, εκτέλεσαν πολίτικα και κρητικά τραγούδια εκ μέρους του πολιτιστικού τμήματος των εργαζομένων του ΟΤΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με τον πολυχρονισμό της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη. 


Μία ξεχωριστή εκδήλωση, όπως άξιζε και άρμοζε στο υψηλό τιμώμενο πρόσωπο ήτοι στην Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α΄, που αποτελεί και Επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου, υπό το άγρυπνο βλέμμα του ακάματου προέδρου Γεωργίου Βλατάκη.  
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου και μέλος της Ιεράς Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ως Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο εκπρόσωπος της Α.Θ. Μακαριότητος Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου του Κρητός Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, ο εκπρόσωπος της Αγίας Πόλης Ιερουσαλήμ κ. Θεοφίλου π. Γεώργιος Αποστολακίδης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ.Θεόδωρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισσάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο π. Νικόλαος Γουρδούπης Διευθυντής του Θρησκευτικού γραφείου του ΓΕΕΘΑ, ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής διορθόδοξων & διαχριστιανικών θεμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, οι Παν/οι Αρχιμ. π. Διονύσιος Χαμαράκης, π. Χρυσόστομος Παπαδάκης, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και τέως Πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου, η Ρεθύμνια Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ειρήνη Πετρουλάκη - Κιουρτσούγλου, ο ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ευστάθιος Λιαντής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Ευαγγέλου Αποστολάκη Αρχιπλοίαρχος Στυλιανός Πετράκης, η Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο κ. Στ. Κονταδακης εκπρόσωπος του κου Κ. Μητσοτάκη, ο κ. Στάθης Γιαννής καθηγητής, εκπρόσωπος των αποφοίτων της Σχολής της Χάλκης, ο καθηγητής της Θεολογίας του Παν/μίου Αθηνών Κ. Δεληκωνσταντής, Άρχων οφφικιάλιος της Μ.τ.Χ.Ε., η ερίτιμος κα Ελένη Βαρδινογιάννη, ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, η ερίτιμος κα Λίλα Μεϊμαράκη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails