________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/17/2020

Στο Φανάρι επικεφαλής της υπηρεσίας του Υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας


Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο του Πρέσβη Samuel Brownback, επικεφαλής της υπηρεσίας του Υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής, 17 Ιανουαρίου 2020, ο Πρέσβης Samuel Brownback, επικεφαλής της υπηρεσίας του Υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας. 
Ο Πρέσβης Brownback, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί την Ι.Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου εδρεύει η ιστορική Ι.Θεολογική Σχολή, συζήτησε με τον Παναγιώτατο ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή και τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας, στην Έδρα της αλλά και στον κόσμο, για την Ομογένεια, αλλά και για την κατάσταση των Χριστιανών στην Τουρκία. 


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τη σειρά του αναφέρθηκε στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αμερική, κατά τον ερχόμενο Μάιο, και την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Τράμπ. 
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως παρέστησαν η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Πόλη κ. Daria Darnell, μαζί με συνεργάτες του κ. Πρέσβη και του Γ. Προξενείου, ενώ από την πλευρά της Μητρός Εκκλησίας ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, ο Πατριαρχικός Διάκονος Ιάκωβος και ο Άρχων Διδάσκαλος του Γένους Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Δντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου.
Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου
φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails