________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/18/2020

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος ο οποίος και άγει τα ονομαστήρια του, σήμερα 18 Ιανουαρίου μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τις ευχές των Σεβ. Μητροπολιτών, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα και των Θεοφιλ. Επισκόπων Αλικαρνασσού κ. Αδριανού και Αραββισού κ. Κασσιανού, Βοηθού Επισκόπου του Σεβ. Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Αθανασίου, καθώς και όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και των Κοινοτικών Παραγόντων της Χαλκηδόνας και του Χριστεπώνυμου πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκηδόνος και της Πόλεως. 



Νωρίτερα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνας, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία εκπρόσωπος της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου, ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος. 
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας η Α. Θ. Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Υπογραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Πανοσ. Διάκονο κ. Γρηγόριο, ετίμησε δια της Υψηλής παρουσίας Του, τον Γέροντα Χαλκηδόνος στο Μητροπολιτικό Μέγαρο. 
Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν ο Ποιμενάρχης, ο Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως, ο Πρωτοσύγκελλος αυτής καθώς και όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεως τους οποίους και ευλόγησε και ευχήθηκε καλή διακονία παρά του σεπτού Ποιμενάρχου τους αλλά και της Μητρός Εκκλησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails