________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/03/2020

ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ SPUTNIKNEWS ΓΙΑ ΤΟ "ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟ


sputniknews
Η απάντηση του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου ήταν αυστηρή, καθώς εκτιμά ότι ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ενήργησε εκτός γραμμής, τονίζεται σε δημοσίευμα. 
Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος εξέδωσε αυστηρή απάντηση σε πρόταση του πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ' να συγκεντρώσει τους προκαθήμενους όλων των ορθόδοξων εκκλησιών για να συζητήσουν τις διαφορές τους σε σχέση με την πρόσφατα ιδρυθείσα ουκρανική εκκλησία, σύμφωνα με το «Φως Φαναρίου», το οποίο καλύπτει τη δραστηριότητα του Βαρθολομαίου.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων έστειλε επιστολή στον Βαρθολομαίο, προτείνοντας μια συνάντηση στην Ιορδανία όλων των προκαθήμενων των κατά τόπους Ορθόδοξων Εκκλησιών, για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χάσματος στον ορθόδοξο κόσμο που συνδέεται με τη διαμάχη για την αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων έκανε αναφορά στην πρόταση και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα το περασμένο έτος.
Παρόμοια πρόταση κατατέθηκε και από τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και από αρκετούς ιεράρχες των εκκλησιών Ελλάδας και Κύπρου. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Θεόφιλος ενήργησε με εντολή του πατριαρχείου Μόσχας. 
Η απάντηση του Βαρθολομαίου ήταν αυστηρή, καθώς εκτιμά ότι ο Θεόφιλος ενήργησε εκτός γραμμής, τονίζεται στο δημοσίευμα, ενώ προστίθεται ότι η πρωτοβουλία του Ιεροσολύμων απέτυχε να κερδίσει την πλειοψηφία του Ορθοδόξου κλήρου, ακόμη και μεταξύ εκείνων που τάχθηκαν εναντίον της απόφασης του Βαρθολομαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails