________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/30/2020

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


Στην προσωπικότητα και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αφιερώθηκε η φετινή εκδήλωση για τους τρεις Ιεράρχες στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας. 
Στην επίσημη ετήσια εκδήλωση της Ενορίας Αγίων Αποστόλων Ντόρτμουντ επ' ευκαιρία και τιμή της μνήμης των τριών Ιεραρχών, όπου η Ενορία κατ' έτος συγκεντρώνει τις γερμανικές θρησκευτικές και πολιτικές αρχές καθώς και την ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα (για τον λόγο αυτό και όλη η εκδήλωση έγινε στην γερμανική γλώσσα), το πρόγραμμα ήταν αφιερωμένο στην χαρισματική προσωπικότητα και το έργο του φωτισμένου οραματιστή πνευματικού ταγού του Ορθόδοξου Γένους και εγγυητή της ιστορικής συνέχειας, Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Η κορυφή της γερμανικής τοπικής κοινωνίας πληροφορήθηκε με τον πιο επίσημο και πηγαίο τρόπο για την μοναδική ποικιλία χαρισμάτων και τον ευρύ οραματισμό του Πατριάρχη που ανέδειξε την Ορθοδοξία στην κορυφή του παγκόσμιου σύγχρονου θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντοφ κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου, πρέσβειρα και αυτόπτης μάρτυς - μέσα από την διπλωματικής της πορεία- όχι μόνο του Ιδίου του προσώπου και των δράσεών Του, αλλά και της απήχησης αυτού ανά τον κόσμο.




Παράλληλα, σε γιγαντοοθόνη συνόδευε τον πηγαίο, ηδυσμένο λόγο της εξοχοτάτης κ. Γενικής παράλληλη παρουσίαση σχετικού, μοναδικά εκφραστικού φωτογραφικού υλικού "με την ματιά" του προσωπικού -αφιερωμένου στην αποτύπωση και διαιώνιση των μεγάλων στιγμών που μας προσφέρει- φωτογράφου της Α.Θ.Π κ. Νικολάου Μαγγίνα, το οποίος προσωπικά επιμελήθηκε και επέλεξε από το αρχείο του και απέστειλε ειδικά για αυτή την επίσημη βραδυά. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με Δοξολογία υπό τον ιερατικώς προϊστάμενο της Ενορίας Αγίων Αποστόλων Ντόρτμουντ Αρχιμ. Δρα Φιλόθεο Μαρούδα, συνοδεία διορθοδόξου κλήρου. Στη συνέχεια ο π. Φιλόθεος αφού απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους εκπροσώπους των Χριστιανικών Ομολογιών, της Γερμανικής Πολιτείας, του Ελληνογερμανικού Ακαδημαϊκού κόσμου και των Σωμάτων Ασφαλείας, σκιαγράφησε συνοπτικά την εκκλησιολογικής σημασίας επίκαιρη σπουδαιότητα των πολυπρισματικών ενεργειών της ακτινοβόλου μορφής της Ορθοδοξίας, Υψιπέτου Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, "χάριν των οποίων απολαμβάνουμε και εμείς οι διεσπαρμένοι στην Οικουμένη την ειρήνη, ασφάλεια πίστεως και τα προνόμια της Ιεράς Ιστορίας και τάξης. Χάριν των οποίων ο Διάλογος, η έμπρακτη αγάπη, το ενδιαφέρον για την κοινωνία και το περιβάλλον αποτελούν άγραφο κανόνα έκφρασης ορθοδόξου πίστεως".


Ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε στην Superintendentin της Ευαγγελικής Εκκλησίας κ. Heike Proske, η οποία εξέφρασε την ευαρέσκειά της για το θετικό ενεργό οικουμενικό πνεύμα αγάπης και διαλόγου που διέπει "τις δημιουργικές σχέσεις και δράσεις καλής φιλίας που έχει αναπτύξει η Ενορία με τις Ομολογίες, την σημαντική συμβολή της στην επιτυχία του μεγαλειώδους Ευαγγελικού Kirchentag που προσέλκυσε περισσότερους από 300.000 πιστούς στο Ντόρτμουντ τον περασμένο Ιούνιο και για την διδακτική συμβολή του ιερέα της στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Evangelisches Bildungswerk". Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συνεργασίας των Χριστιανικών Εκκλησιών Ντόρτμουντ (ACK) Wolfgang Buchholz εξήρε την ενεργητική στάση της ζωντανής αυτής Ενορίας η οποία ανελλιπώς εκπροσωπεί την Ορθόδοξη παράδοση σε κάθε επίπεδο, Κοινωνικό -μέσω της δυναμικής Ομάδας Εθελοντριών Ορθόδοξης Διακονίας, Πολιτιστικό -μέσω του άρτιου Πολυφωνικού μουσικού σχήματος της Ενορίας, Τερψίνοον που αποτελεί αναπόσπαστο φορέα Πολιτισμού της πόλης.
"Περιμένουμε με αδημονία να ακούσουμε για τον Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, γιατί ενώ ήδη μας είναι γνωστός από τις πρωτοποριακές ενέργειες Του, θέλουμε να ακούσουμε και και σας τους ίδιους περισσότερα για Αυτόν" όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ο Δήμαρχος (Bürgermeister) Ντόρτμουντ κ. Manfred Sauer τόνισε μεταξύ άλλων την αίσθηση φιλίας και φίλιου περιβάλλοντος που αισθάνονται και διαδίδουν παντού οι επισκέπτες του Ενοριακού έργου της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και των μεγάλων ανοικτών για όλους εκδηλώσεων που διοργανώνει, μεταξύ των οποίων της ετήσιας Χορωδιακής Συναυλίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο, και της Αναστάσιμης παραλίμνιας κάθε Πρωτομαγιά με την προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών.
Η βραδυά έκλεισε με την καθιερωμένη δεξίωση των 130 προσκεκλημένων, όπου είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν και να συσφίγξουν της κοινωνικές σχέσεις, και να ανταλλάξουν νέα και εντυπώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails