________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/07/2020

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΝΝΟΒΕΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


Στο Αννόβερο της Γερμανίας πριν από τρία χρόνια οι διάφορες ομογενειακές οργανώσεις μεταξύ των οποίων και η ενορία Τριών Ιεραρχών αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να έχουν κοινή και δυναμική παρουσία στην περιοχή. 
Το εγχείρημα, μοναδικό στην Γερμανία ίσως και σε ολόκληρη την Ευρώπη είχε επιτυχία αγκαλιάστηκε και υποστηρίχθηκε από τον ελληνισμό της περιοχής, αλλά και από όλους τους χώρους της γερμανικής κοινωνίας. Διατηρώντας οι Φορείς που συμμετέχουν την αυτοτέλεια και αυτονομία τους, εκτός από τις μεμονωμένες εκδηλώσεις που κάνουν, πραγματοποιούν και δύο μεγάλες κοινές εκδηλώσεις, την κοπή της Βασιλόπιτας και ο κοινός εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. 
Η κοπή της Βασιλόπιτας πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων της ενορίας Τριών Ιεραρχών Αννοβέρου και η Εθνική Εορτή στην πλατεία της Όπερας στο κέντρο της πόλεως. Έτσι και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιανουαρίου 2020.

Παρόντες θρησκευτικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι από γερμανικής πλευράς και όχι μόνο μεταξύ των οποίων: ο πρωτοπρεσβύτερος π. Branislav της Σερβικής Ορθόδοξης Ενορίας, εκπρόσωπος της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπής του Hildesheim, ο κ. Thomas Hoflich αξιωματούχος των Προτεσταντών, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αννοβέρου κ. Dette, ο Δήμαρχος Αννοβέρου κ. Scholz, ο αρχηγός της αστυνομίας κ. Kluwe, ο κ. Omar εκπρόσωπος της Ezidische Akademie και άλλοι απλοί πολίτες κυρίως γερμανοί και έλληνες. 
Μετά τους χαιρετισμούς ο ιερατικώς προϊστάμενος π. Γεράσιμος Φραγκουλάκης αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου ευλόγησε και διένειμε την Βασιλόπιτα, το «φλουρί» της οποίας ήταν στο κομμάτι του συλλόγου Ένωση Ελλήνων Αννοβέρου και περιχώρων. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ελληνικοί χοροί από τις χορευτικές ομάδες των ελληνικών συλλόγων.


Οι Φορείς που συμμετέχουν σε αυτή την συνεργασία είναι: 
1. Ελληνική Ορθόδοξη Ενορία Τριών Ιεραρχών Αννοβέρου 
2. Ελληνική Κοινότητα Αννοβέρου 
3. Ένωση Ελλήνων Αννοβέρου 
4. Σύλλογος Ποντίων Αννοβέρου και Κάτω Σαξονίας 
5. Σύλλογος Θρακιωτών Αννοβέρου «Ορφέας» 
6. Αδελφότητα Ηπειρωτών Αννοβέρου «Πίνδος» 
7. Σύλλογος Κρητικών Αννοβέρου και Περιχώρων «Η Μεγαλόνησος» 
8. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αννοβέρου και Κάτω Σαξωνίας 
9. Αθλητικό Σωματείο Ηρακλής Ελλάς Αννοβέρου 
10. Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Αννοβέρου 
11. Ελληνικό Λύκειο Αννοβέρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails