________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/31/2020

Αντιπροσωπεία του Μουσείου της Βίβλου των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα σε ακρόαση Αντιπροσωπεία του Μουσείου της Βίβλου, που εδρεύει στην Πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον, με αφορμή την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του σημαντικού αμερικανικού Ίδρύματος.
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους με τον Παναγιώτατο οι Δρ. Jeff Kloha, επί κεφαλής Επιμελητής (Chief Curator),και Δρ. Andy Νiggemann, συνεργάτης Επιμελητής (Associate Curator) του Μουσείου, καθώς και η Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Tufts Ελισάβετ Προδρόμου, Μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Μουσείου, είχαν την ευκαιρία να τον ενημερώσουν για τις δράσεις και τις συνεργασίες του αμερικανικού Ιδρύματος, που δέχεται περί το ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο. Στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος, Αρχειοφύλαξ του Πατριαρχείου, ο οποίος έχει οριστεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως υπεύθυνος της συνεργασίας με το Μουσείο της Βίβλου.



Αμέσως μετά στην Αίθουσα Ακροάσεων ο Αρχιμ.Αγαθάγγελος, από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και ο Δρ. Jeff Kloha, εκ μέρους του Μουσείου της Βίβλου, υπέγραψαν το σχετικό σύμφωνο συνεργασίας, σκοπός της οποίας είναι η διαχρονική προβολή της ιστορίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο Παναγιώτατος, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, τον ερχόμενο Μάιο, θα εγκαινιάσει την μόνιμη έκθεση για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο εν λόγω Μουσείο. 
Να σημειωθεί ότι ανάλογες συμφωνίες με το Μουσείο της Βίβλου έχουν υπογράψει τα Μουσεία του Βατικανού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ.
Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου
φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails