________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/07/2020

ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ Ο ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ Α. ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


Πριν από λίγες μέρες σε σχετική ανάρτησή μας αναφερθήκαμε στην διαφήμιση που έκαναν οι Ρώσοι σε προγραμματισμένη (για τις 8-1-2020) ομιλία του κληρικού της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, για το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας. 


Γράφαμε, μεταξύ άλλων: 
"Ο πατρινός κληρικός έχει να μιλήσει δημόσια για το θέμα από τον περασμένο Αύγουστο και μετά την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος, τον Οκτώβριο του 2019, αρκετοί θεώρησαν ότι τον "μάζεψε" ο μητροπολίτης του, Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος πήρε δημόσια θέση υπέρ της Αυτοκεφαλίας. Φαίνεται, όμως, πως ο πατρινός κληρικός συνεχίζει ακάθεκτος να υποστηρίζει την αντίθετη γραμμή απ' αυτήν της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου ανήκει, και προβαίνει σε ανάλογες εκδηλώσεις, όπως η προσεχής διάλεξη. Στην Πάτρα υπάρχει διάχυτη η αντίληψη ότι τελικά ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος θα οδηγηθεί στην λεγόμενη "αποτείχιση", δηλαδή θα πάψει την μνημόνευση του οικείου επισκόπου και άρα θα τεθεί εκτός της Κανονικής Εκκλησίας. Πάντως ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος φαίνεται αδύναμος να συνετίσει τον κληρικό του."
Ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος με σημερινή ανακοίνωσή του ΜΑΤΑΙΩΝΕΙ την προγραμματισμένη ομιλία του, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Εκείνος και ο Δεσπότης του γνωρίζουν το γιατί. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails