________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/18/2020

Ο ΣΜΥΡΝΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ 2020 (ΦΩΤΟ)


Με αισθήματα χαράς και βαθιάς συγκίνησης η «εν Αθήναις ΕΝΩΣΙΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ» υποδέχτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής, 10 Ιανουαρίου 2020, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του ιστορικού, κατεξοχήν σμυρναϊκού, Σωματείου μας στο “AMALIA HOTEL” στην πλατεία Συντάγματος», ενώπιον της κ. Σ. Παυλοπούλου, συζύγου του Εξοχοτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. 
Την εκδήλωση άνοιξε η παιδική χορωδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ» με ύμνους των Χριστουγέννων υπό τη διεύθυνση της κυρίας Δήμητρας Αννίνου. Ακολούθησε η προσφώνηση του Πρόεδρου της Ενώσεως κ. Γεωργίου Αρχοντάκη και αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απηύθηνε λόγια μεστά πατρικής αγάπης, τα οποία συγκίνησαν τα μέλη και τους φίλους μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας. 
Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Πέτρος Μελιδώνης, εκλεκτό μέλος της Ενώσεως, ο οποίος έχει συνδέσει τη ζωή του με τη Σμύρνη, την οποία υπεραγαπά και την οποία γνωρίζει όσο λίγοι από αυτούς που μελετούν τη σπουδαία προσφορά της στον Ελληνισμό και τον Πολιτισμό. 


Στην εκδήλωσή μας, η οποία έκλεισε με δείπνο υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών από το μουσικό συγκρότημα “Medi-terra”, παρέστησαν εκτός από την κ. Σ. Παυλοπούλου: 
Ο Βουλευτής της Ν.Δ. του Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης, ο Πρόεδρος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών – Ιδρύματος Βούρου – Ευταξία κ. Αντώνιος Βογιατζής, η κ. Λίλα Λαλαούνη, οι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι: Δημήτρης Λινός, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η σύζυγός του κ. Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της ίδιας Σχολής, Σωφρόνιος Παπουτσόγλου, τ. Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Δέσποινα Χειλά – Μαρκοπούλου, Μαρία Παναγιωτίδη, Μαριάνθη Καπλάνογλου, Έλλη Τερζόγλου, ο τέως Γενικός Διευθυντής του ΕΟΤ κ. Κώστας Κατσιγιάννης και η σύζυγός του κ. Γεωργία Θεοδοσιάδου – Κατσιγιάννη, ο τέως Σύμβουλος της Επικρατείας κ. Κωνσταντίνος Βιολάρης, ο Διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Αθανάσιος Χριστοδουλόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών κ. Νικηφόρος Νευράκης, οι Πρόεδροι των Μικρασιατικών Σωματείων: του Συλλόγου Μικρασιατών Ηλιούπολης κ. Αργυρώ Πίκουλα, της Ενώσεως Σμυρναίων Νικαίας – Πειραιώς κ. Κυριάκος Νισκόπουλος, του Συλλόγου Μικρασιατών Φιλοθέης – Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» κ. Κωνσταντίνα Μακαντάση, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας κ. Γιάννης Τριανταφυλλίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Κοσμάς Χατόγλου, ο κ. Γιάννης Κιουλέκας του Συλλόγου Φωκαέων. 


Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία απογόνων μεγάλων προσωπικοτήτων της Σμυρναϊκής κοινωνίας: Της κυρίας Ελένης Μπίστικα – Κατραμοπούλου, δημοσιογράφου επί μακρά σειρά ετών της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, της σκηνογράφου και σκιτσογράφου κυρίας Έλλης Σολομωνίδου – Μπαλάνου, μέλους της Ενώσεως Σμυρναίων, εγγονής του εκδότη της «Αμάλθειας» και Δημογέροντα της Σμύρνης Σωκράτη Σολομωνίδη, της κυρίας Δωρίτας Τσουρουκτσόγλου, απογόνου του Δημογέροντα της Σμύρνης Νικολάου Τσουρουκτσόγλου, του κ. Πέτρου Λινάρδου κορυφαίου δημοσιογράφου και αθλητικού συντάκτη, της κυρίας Αργυρώς Θυμίζογλου, εγγονής του Μανώλη Αξιώτη, του κεντρικού ήρωα του μυθιστορήματος της Διδούς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα». 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Σμυρναίων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails