________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/07/2020

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ ΥΨΩΜΑΘΕΙΑ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Χαρμόσυνη και πανηγυρική ήταν χθές η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων στα ιστορικά Ψωμαθειά. 
Το πρωΐ τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Επόπτου της Περιφερείας Υψωμαθείων, Βλάγκας και Κοντοσκαλίου, Μητροπολίτου Σηλυβρίας Μαξίμου, και η Ακολουθία του Μ. Αγιασμού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Βελιγραδίου. 
Παρέστησαν πολλοί πιστοί από την Πόλη και την Ελλάδα. 
Μετά την Απόλυση, και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα του Μαρμαρά, και συγκεκριμένα στον έναντι της βυζαντινής Πύλης του Ρόδου λιμένα. Τον σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα ο Εντιμ. κ. Ahmet Nuri. 
Για την πραγματοποίηση της τελετής της κατάδυσης εκφράζονται θερμές ευχαριστίες προς τον Εξοχ. Καϊμακάμη της περιοχής κ. Kaan Peker και τον Δήμο Μεγαλουπόλεως, τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κασάπογλου, τον Εντιμ. κ. Στυλιανό Γκιουλγκιούν, Πρόεδρο του Μορφωτικού Συνδέσμου Υψωμαθείων, καθώς και προς τον Εντιμ. κ. Αναστάσιο Χονδρόπουλο, Πρόεδρο των Κοινοτήτων Βλάγκας και Κοντοσκαλίου.
Επηκολούθησε η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας της Κοινότητας.



1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακειμ Οικονομικος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κώου και Νισύρου7 Ιανουαρίου 2020 στις 9:13 μ.μ.

    Ο καταξιωμένος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κύριος Μάξιμος, τα τελευταία χρόνια έχει δώσει ένα άλλο αέρα και μια νέα ελπίδα στην περιοχή των Υψωμαθείων της Κωνσταντινουπόλεως. Η νεότητα του, η ζωντάνια του, αλλά πάνω απλό όλα η πίστη στον Θεό, η αφοσίωσή σου στις παραδόσεις του Γένους, και η διακονία του στην σταυρωμένη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, δείχνουν ότι η Ρωμηοσύνη της Πόλης αλλά και η Μεγάλη Εκκλησία έχουν μέλλον και μάλιστα λαμπρό. Όλα αυτά βέβαια κάτω από την καθοδήγηση και την έμπνευση του πρώτου της Ορθοδοξίας και Υπάτου του Γένους, του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κυρίου Βαρθολομαίου. Παναγιώτατε να χαίρεστε τους κόπους σας, και ο Θεός να σας μακροημερεύει. Άγιε Σηλυβρίας πολλά τα έτη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails