________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/20/2020

Σημαντική δωρεά από την Ηγεσία των 100 για τον Άγιο Νικόλαο Ν. Υόρκης


Του Θεοδώρου Καλμούκου 
19 Φεβρουαρίου, 2020 
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Οργάνωση της Ηγεσίας των 100 απεφάσισε να προβεί σε δωρεά πέντε εκατομμυρίων δολαρίων για την αποπεράτωση του Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης. Τα χρήματα θα δοθούν σε δύο δόσεις μία φέτος εκ δυόμισι εκατομμυρίων και η άλλη του χρόνου τα υπόλοιπα δυόμισι. 
Η απόφαση αυτή ελήφθη στα πλαίσια του 29ου Συνεδρίου της Οργάνωσης το οποίο συγκαλείται αυτές τις ημέρες παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη Φλόριδα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο The Breakers το οποίο βρίσκεται στην πόλη Palm Beach. Αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από τετρακόσια άτομα. 
Η δωρεά της Ηγεσίας των 100 ακολούθησε τη δωρεά των είκοσι εκατομμυρίων δολαρίων του Ταμείου «Πίστη: Για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία» για την οποία έγραψε εκτενώς ο «Ε.Κ.» την περασμένη εβδομάδα και προ αυτού των δέκα εκατομμυρίων του Ιδρύματος. Με την δωρεά αυτή της Ηγεσίας των 100 συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό των 42 εκατομμυρίων για την ολοκλήρωση του ναού του Αγίου Νικολάου. 

Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν αρκετοί ομιλητές ανάμεσα στους οποίους θα είναι ο Μιχαήλ Κράτσιος Αξιωματούχος του τομέα Τεχνολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τιμ Τασσόπουλος πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της αλυσίδας εστιατορίων Chick –fil-A, Inc, ο π, Δημήτριος Κορδάρης Διευθυντής του Τομέα Οικονομικής Συνεισφοράς της Αρχιεπισκοπής, ο συγγραφέας Φίλιππος Νικοζήσης και ιδιοκτήτης ακινήτων, ο Γεώργιος Μπούσης επιχειρηματίας, η Ντορέτα Μιστρά τραπεζικός, Αθανάσιος Στεφανόπουλος ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. 
Το επίσημο δείπνο θα γίνει το Σάββατο το βράδυ 22 Φεβρουαρίου, στη διάρκεια του οποίου θα απονεμηθεί το Βραβείο Αριστείας «Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος». Την Κυριακή το πρωί 23 Φεβρουαρίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Μάρκου στην πόλη Boca Raton στην οποία θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. 
Πρόεδρος του Οργανισμού είναι ο Αργύρης Βασιλείου και εκτελεστική διευθύντρια η Πωλέτ Πούλου. 
Η «Ηγεσία των 100» είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός – Κληροδότημα, ο οποίος ιδρύθηκε επί Αρχιεπισκοπίας του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου το έτος 1984. Η βασική αρχική ιδέα ήταν να βρεθούν εκατό Ελληνοαμερικανοί, οι οποίοι να πεισθούν να δώσουν εκατό χιλιάδες δολάρια ο καθένας. Το ποσό θα μπορούσαν να το δώσουν είτε συνολικά σε μία δόση, είτε σε δέκα χρόνια επί δέκα χιλιάδες δολάρια το χρόνο, οπότε έτσι προέκυψε και η αρχική του ονομασία, «Ηγεσία των 100», ενώ αργότερα αφιερώθηκε επ’ ονόματι του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου. Το σκεπτικό ήταν το Κληροδότημα αυτό να χρηματοδοτεί διάφορα προγράμματα της Εκκλησίας. Διά μέσου των ετών, η «Ηγεσία των 100» αυξήθηκε σε αριθμό μελών και έχει φτάσει σήμερα να ξεπερνά τα 1, 100 με συνολικά κεφάλαια ύψους περί τα εκατό εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά τα χρήματα κάθε χρόνο αντλούνται οι τόκοι τα ποσά των οποίων δίνονται ως χορηγίες για προγράμματα και διακονίες της Αρχιεπισκοπής. Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα η Ηγεσία των 100 έχει δώσει σε χορηγίες σε προγράμματα της Αρχιεπισκοπής και υποτροφίες στη Θεολογική Σχολή πάνω από $54.0 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails