________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/23/2020

Η ΕΡΤ θα συνεχίσει να «κόβει» το Οικουμενικό Πατριαρχείο;


Νικολάου Μαγγίνα 
Ένα ερώτημα που ταλανίζει σταθερά μεγάλο μέρος τηλεθεατών, είναι το εάν η ΕΡΤ θα συνεχίσει να «κόβει» το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον «ανορθόδοξο» τρόπο που έπραξε. 
Τον Ιανουάριο είχαμε αναφερθεί στην ΕΡΤ που «έκοψε» τις ζωντανές μεταδόσεις από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, από την Κωνσταντινούπολη. Έτσι, στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, δεν μετέδωσε τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων. 
Αποτελεί πεποίθησή μου ότι όλη αυτή η αρνητική στάση υπαγορεύεται από την αντιπατριαρχική διάθεση κάποιων παραγόντων της ΕΡΤ και όχι μόνο. 

Αναμένουμε την εκδήλωση κάποιας ευαισθητοποίησης από τη μεριά των ιθυνόντων, απόδειξη της οποίας θα αποτελέσει η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή της Ορθοδοξίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο, όπως είναι και ιστορικά παραδεδομένο, πρωταγωνίστησε στην κατίσχυση της Ορθοδοξίας έναντι της αιρετικής πλάνης με την αναστήλωση των ιερών εικόνων τον Μάρτιο του 843 μ.Χ. 
Άλλωστε, όπως και οι διοικούντες την ΕΡΤ γνωρίζουν, μεγάλο ποσοστό τηλεθεατών της ελληνικής επικράτειας επιθυμεί την τηλεοπτική μετάδοση διαφόρων Ακολουθιών από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως είναι αυτές της Μεγάλης Εβδομάδας, του Πάσχα, του Δεκαπενταυγούστου και άλλων σημαντικών γεγονότων της Ορθοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails