________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/12/2020

Υπουργός Εξωτερικών και Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας,
στην Κωνσταντινούπολη. (DHA via AP)


«Εθνικός Κήρυξ» Ν. Υόρκης
12 Φεβρουαρίου 2020 
Του Θεόδωρου Καλμούκου 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, συνεντευξιαζόμενος στην ΕΡΤ την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, είπε και λάλησε ή μάλλον παραλάλησε όταν αναφέρθηκε στις σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδος με διάμετρο την Ορθοδοξία. 
Ας δούμε τι ακριβώς είπε για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, το οποίο όταν τον άκουσα να το εκστομίζει οι λιγοστές τρίχες της κεφαλής μου σηκώθηκαν: «Νομίζω ότι στη Ρωσία υπάρχει ένας καισαροπαπισμός κατά τη βυζαντινή έννοια, ίσως πιο ενεργός από ό,τι θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχει πλέον στη χώρα μας, αλλά πόσο μάλλον ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν είναι καν στην ελληνική επικράτεια, δεν είναι καν Ελληνας υπήκοος». 
Φοβερό ε, διότι το εκστόμισε ο υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδος, ο οποίος ξέχασε ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι Ελλην κατά το Γένος. 

Με την ίδια λογική θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί το ίδιο και για τους Ελληνοαμερικανούς οι οποίοι «δεν είναι καν Ελληνες υπήκοοι».  
Βέβαια δεν φταίει μόνο ο Δένδιας για αυτά που εκστόμισε. 
Την τελική ευθύνη φυσικά την έχει ο πρωθυπουργός για τους υπουργούς του, για αυτό και αμφότεροι οφείλουν μία δημόσια συγγνώμη στον Πατριάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails