________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/26/2020

ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ «ΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ» ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ!


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Πολλά και ποικίλα θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς στο Ανακοινωθέν της «αδελφικής συνάντησης» έξι εκπροσώπων Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Αμμάν της Ιορδανίας (26-2-2020). 
Στέκομαι μόνο σε ένα: «Οι αντιπροσωπείες συμφώνησαν ότι πρέπει να συγκεντρωθούν ως αδελφοί, κατά προτίμηση πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, να ενισχύσουν τους δεσμούς της ειρήνης μέσω της προσευχής και του διαλόγου. 
Οι συμμετέχοντες ελπίζουν ότι η Παναγιότητά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που κατέχει τα πρεσβεία τιμής, θα συμμετάσχει σε αυτόν τον διάλογο μαζί με τους αδελφούς του Προκαθημένους.» 
Οι αντιπροσωπείες προσβλέπουν, λοιπόν, και σε άλλη παρόμοια συνάντηση εντός του έτους, αλλά και στην συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη! 
Έχει λησμονήσει η Ρωσική Εκκλησία ότι έχει θέσει σε ακοινωνησία τρεις αδελφές της Ορθόδοξες Εκκλησίες εξαιτίας της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας, ήτοι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Εκκλησία της Ελλάδος; Καλεί σε διάλογο όταν η ίδια έχει επιβάλλει – και μάλιστα με σκληρό τρόπο – ακοινωνησία; 
Επίσης, ακοινωνησία υπάρχει μεταξύ Ιεροσολύμων και Αντιοχείας, λόγω Κατάρ. 

Σε ποια σύννεφα πετάνε οι Ρώσοι και οι δορυφόροι τους; 
Η πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για τον όποιο διάλογο είναι η άρση της ακοινωνησίας και η αποκήρυξη ακραίων και ανάρμοστων δηλώσεων της Ρωσικής Εκκλησίας εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Εκκλησιών που αναγνωρίζουν την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Φυσικά η συνάντηση στο Αμμάν ήταν ρωσικής εμπνεύσεως και υλοποίησης και ως εκ τούτου καταδικασμένη σε αποτυχία, γιατί η Ρωσία είναι σε αυτοαπομόνωση και όχι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως διακηρύσσει ο «άγιος» Βολοκολάμσκ. Και το λέει αυτό για να το πιστέψει και ο ίδιος. 
Τέλος, εντάσσοντας τον μητροπολίτη Ονούφριο – πάλαι ποτέ Κιέβου – στους «προκαθημένους» - αποκλείουν εκ προοιμίου κάθε διάλογο, που τον θεωρούν «απαραίτητο για την επούλωση και τη συμφιλίωση».

2 σχόλια:

  1. Το σημαντικότερο σε αυτη την ανακοίνωση ειναι οτι κανει λογο για
    " Ορθοδοξη ΚΟΙΝΩΝΊΑ " και οχι για Ορθοδοξη ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

    Δηλαδη υιοθετήθηκε πληρως η ΑΙΡΕΤΙΚΗ αποψη που προσπαθει ανεκαθεν ,για λογους σκοπιμότητας, να περασει το Πατριαρχειο Μοσχας, οτι η Ορθοδοξια ειναι μια Ομοσπονδία τοπικων Εκκλησιων, και οχι Μια ,Ενιαια, Εκκλησια με προκαθημενο τον Οικουμενικο Πατριαρχη οπως οριζουν οι κανονες και η Ορθοδοξη Εκκλησιολογια και Θεολογια.

    Επισης η κομμουνιστικης ορολογιας δηλωση του μητροπολιτη Ιλαρίωνα,
    οτι :" πρεπει να βρεθουν νεες πλατφορμες συνεννόησης μεταξυ των Ορθοδοξων Εκκλησιων, περα απο αυτη υπο τον Πατριαρχη Κωνσταντινουπόλεως " δειχνει ξεκαθαρα τις προθέσεις της Μοσχας για διασαλευση και ανατροπη της απ' αιώνων ισχύουσας Κανονικης ταξεως, καθως και τους ασκους του Αιόλου που ανοιξε ο πατριαρχης Θεοφιλος με την κινηση του αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύστοχη η παρατήρηση και η ανάλυση, έξοχη.!
    Μένει πλέον ανεξίτηλο το ολισθημα του ταγου της Σιωνιτιδος εκκλησίας..
    Έπεται συνέχεια...!
    Προδοτική και ληστρική σύναξη για πισώπλατο μαχαίρωμα του οικουμενικού Πατριαρχείου.
    Καί βέβαια αισθάνονται... ανακουφισμένοι από την απουσία του Πρώτου..
    Εύγε.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails