________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/11/2020

Ο "ΡΟΜΦΑΙΑΣ", ΤΟ "ΑΛΑΘΗΤΟ" ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α.


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Είχα γράψει πρόσφατα πως η στήλη «Αλάθητο» του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ρομφαία» διακρίνεται για την ανωνυμία της. Φωτογραφίζονται πρόσωπα, καταστάσεις, χωρίς να ονοματίζονται, αφήνονται διάφορα υπονοούμενα που κινούν πλείστες όσες συζητήσεις στους «εκκλησιαστικούς» κύκλους, και γενικώς πρόκειται για ένα επίπεδο «δάπεδο», το οποίο λειτουργεί και εκβιαστικά, ενδεχομένως… 
Φυσικά τα παραπάνω εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο, αφού το «Πρακτορείο» με το «Αλάθητο» του φροντίζει να μας επιβεβαιώνει συνεχώς. 
Για παράδειγμα: …Ενοχλήθηκε, λέει, ο Ρομφαίας από Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος είπε στον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφωνώντας τον ότι «έχει ως ασπίδα και συμπαραστάτρια στον αγώνα κατά της αχάριστης Εκκλησίας της Ρωσίας, την Παναγία!». Και διαρρηγνύει (sic) τα ιμάτια του ο Ρομφαίας! 
Μήπως έχει διαβάσει τα όσα ακατάσχετα και παραληρηματικά κατά καιρούς έχουν γράψει οι φίλοι του οι Ρώσοι μητροπολίτες και έχει περιφανώς δημοσιεύσει σχετικά με το θέμα και εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη; Είναι τραγικά! 
Δύο μόνο, άκρως ενδεικτικά, παραδείγματα, από ένα πολύ φίλο του Ρομφαία: 
"Με την "προδοσία του Χριστού" παρομοίασε την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναγνωρίσει την Ουκρανική Εκκλησία ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε κ. Λουκάς, της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας."
Και σε συνέντευξή του που δημοσίευσε ο Ρομφαίας, ο ίδιος μητροπολίτης: 
"Πραγματικά, αν ο Θεός θέλει να τιμωρήσει έναν άνθρωπο, του στερεί το μυαλό. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις χθεσινές αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου."
Η δήλωση, λοιπόν, του ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου – γιατί δεν τολμά να τον κατονομάσει άραγε; - τον ...ενόχλησε; Και κάνει, μάλιστα, λόγο για «πλάνη», ο απλανής (sic) Ρομφαίας! 
Σε άλλο σχόλιό του μιλάει για χρηματοδότηση της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας από τις Η.Π.Α.
Πότε, όμως, θα μας δώσει μιαν απάντηση για την χρηματοδότηση που πήρε ο ίδιος ο Ρομφαίας από το State Department, «για την καταπολέμηση της ρωσικής παραπληροφόρησης», όπως αποκάλυψε ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας στο βιβλίο του «Η Τρίτη Ρώμη»;
Άλλωστε γι’ αυτή την – προ ενός έτους (Φεβρ. 2019) – συνάντηση, με σκοπό την χρηματοδότηση, έγραψε στο twitter ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ: «Απόλαυσα τη συνάντηση μου με την ομάδα του Romfea.news. Είμαστε ενθουσιασμένοι στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για την υποστήριξη αυτής της ουσιώδους προσπάθειας για την ενίσχυση της ελευθερίας του Τύπου, την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και την ανάδειξη των αξιών που μοιραζόμαστε με την Ορθοδοξία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Καλή αρχή!».

1 σχόλιο:

  1. Όντως ειτε συμφωνει ειτε διαφωνει καποιος με τις πραξεις του Οικουμενικου Πατριαρχειου στο θεμα της Ουκρανικης Αυτοκεφαλιας, οφειλει να ομολογήσει οτι οι κατα καιρους δηλωσεις Ρωσων κληρικων , ειναι χυδαιοτατες και στερούνται στοιχειωδους χριστιανικης ευπρεπειας, πολλω δε μαλλον αγαπης ακομα και για οποιον θεωρεις οτι σε αδικει.

    Εκει βεβαια που το πραγμα παιρνει εξοργιστικες διαστασεις ειναι τα διάφορα " ορθοδοξα " ρωσικα site ,οπου το Οικουμενικο Πατριαρχειο και προσωπικά ο Πατριαρχης, καθυβριζονται ανελεητα.

    Να αναφερω για παράδειγμα το αγγλόφωνο " Orthodox Church " στο YouTube,το οποιο εκτος απο τα επικριτικοτατα βιντεο για τον πατριαρχη που αναρτα, δημοσιεύει σχολια απιστευτης χυδαιοτητος του τυπου :
    " προσευχομαι οι Τουρκοι να καψουν το Φαναρι " κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails