________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/06/2018

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2018 ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Θεοφάνεια σήμερα, Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, στο Φανάρι. 
Της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. 
Ακολούθησε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο. 
Σύμφωνα με το δελτίο του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου:
Με κάθε μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με την παράδοση της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας εορτάστηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τα Άγια Θεοφάνεια.
Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά το τέλος του Όρθρου τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Σεβαστείας Δημήτριος, Μύρων Χρυσόστομος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Προύσης Ελπιδοφόρος, Κυδωνιών Αθηναγόρας και Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος.
Εκκλησιάστηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρας, κ. Πέτρος Μαυροειδής, ο Πρέσβης κ.Ευάγγελος Σέκερης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, o Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη, κ.OleksandrGaman, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε. και πλήθος πιστών από την Πόλη, την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι Αρχιερείς, οι επίσημοι και ο πιστός λαός εν πομπή μετέβησαν στην προκυμαία του Φαναρίου όπου ο Παναγιώτατος προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο. Στα παγωμένα νερά του Κερατίου βούτηξαν περισσότεροι από 30 νέοι από την Πόλη και την Ελλάδα και τον Τίμιο Σταυρό έπιασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο κ. Νικόλαος Σολής, από το Αγρίνιο, στον οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε ως ευλογία χρυσό επιστήθιο σταυρό, ενώ ευλόγησε όλους τους υπόλοιπους κολυμβητές και τους προσέφερε αναμνηστικά μετάλλια.
Φωτογραφίες: Yani Kayakoparan / Φως Φαναρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails