________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/29/2018

Επίσκεψη ανωτάτου Σιίτη Μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού του Ιράκ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


O διωγμός των Χριστιανών από τις ιστορικές εστίες τους, στη Μέση Ανατολή, και οι δυνατότητες ασφαλούς επιστροφής τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Σιίτη Μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού, Σεΐχη Αλαά Αλ-Μουσάουι, επικεφαλής της Διευθύνσεως Θρησκευμάτων των Σιιτών του Ιράκ, και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 
Ο Ιρακινός Σιίτης Μουσουλμάνος ηγέτης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, σήμερα Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από Καθηγητές Πανεπιστημίων της Πόλης και του Ιράκ. 
Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συναντήσεως, ο Σεΐχης Αλαά Αλ-Μουσάουι, ζήτησε τη συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχου για την επιστροφή των Χριστιανών του Ιράκ, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Αναφέρθηκε δε, στη σημασία της επικράτησης της ειρήνης στην περιοχή καθώς και στη διαχρονική συνεισφορά των Χριστιανών στην πολιτισμική και κοινωνική ζωή της χώρας. 
Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την αγωνία και ανησυχία της Μητρός Εκκλησίας για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή, που τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν την αιτία του βιαίου ξεριζωμού των Χριστιανικών πληθυσμών της, και όχι μόνον. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε την ανάγκη επαναπατρισμού των Χριστιανών αλλά σε συνθήκες που θα εγγυώνται την ασφάλεια τους και την ελεύθερη άσκηση της θρησκευτικής τους πίστεως.
Από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου 
φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails