________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/08/2018

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας (φωτό)


Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνια στην Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας. 
Στην περιφέρεια της Γαλλοφώνου Ελβετίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιερεμίας και Προϊστάμενος του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αποστόλου των Εθνών Παύλου του εν Σαμπεζύ Γενεύης Πατριαρχικού Σταυροπηγίου. Παρέστησαν η Εξοχωτάτη Πρέσβης της Ελλάδος στον Ο.Η.Ε. κ. Άννα Κόρκα, ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Κύπρου στον Ο.Η.Ε. κ. Γεώργιος Κασσουλίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Γενεύη, Εξοχώτατος Πρέσβης κ. Ἀγγελος Υψηλάντης, καθώς και πλήθος πιστών. Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων στο Πατριαρχικό Σταυροπήγιο και κήρυξε τον θείο λόγο. Έπειτα, προσεκάλεσε τους πιστούς να μεταβούν στην Ιερά Μητρόπολη για τον αγιασμό των υδάτων της λίμνης της Γενεύης (lac Léman).


Στην περιφέρεια της Ιταλοφώνου Ελβετίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού στην πανηγυρίζουσα Ελληνική Ορθόδοξη Ενορία Τιτσίνο-Λουγκάνο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος και οι πιστοί μετέβησαν σε αίθουσα εκδηλώσεων της περιοχής, όπου έγινε η κοπή της «Βασιλόπιτας» και παρετέθη γεύμα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας. 
Στην περιφέρεια της Γερμανοφώνου Ελβετίας, τα άγια Θεοφάνεια εορτάσθηκαν την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλύτου στην Ζυρίχη. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επισκόπος Λαμψάκου κ. Μακάριος. Παρίστατο πλήθος πιστών, καθώς και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας. Μετά τη Θεία Λειτουργία, το πολυπληθές εκκλησίασμα, με επικεφαλής τον Θεοφιλέστατο, μετέβησαν στον πλησίον του Ιερού Ναού ποταμό Limmat για τον αγιασμό των υδάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails