________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/03/2018

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗΣ: "Πρέπει να μάθει ο Χάνς!"


Πρέπει να μάθει ο Χάνς! 
Του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Φραγκουλάκη
Αννόβερο Γερμανίας
Κατ' αρχήν εύχομαι καλή κι ευλογημένη χρονιά για όλη την οικουμένη. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα πρωτοχρονιάτικα ότι θα αναγκαζόμουνα να πιάσω μολύβι και χαρτί, ή μάλλον για να ακριβολογήσω, πληκτρολόγιο στα χέρια μου και να ασχοληθώ με ανούσια πράγματα. Όμως βλέπετε και να θέλω ν' αγιάσω δεν με αφήνουν! Πρωτοχρονιάτικα έπιασαν από νωρίς δουλειά οι "λασπονιέρες", (κατά το μπετονιέρες) και άρχισαν την παραγωγή λάσπης και την εκτόξευσή της προς πάσα κατεύθυνση. Αναφέρομαι στα κλωνοποιημένα, τα "αντιοικουμενιστικά" λεγόμενα ιστολόγια που τρέχουν και ό,τι ανοησία γράψει ένα την αναπαραγάγουν μετά όλα μαζί. Γράφει λοιπόν ένα από αυτά, το οποίο διαφημίζεται ως "ορθόδοξο ιεραποστολικό και αντιαιρετικό ιστολόγιο", έχει δε ιδιαίτερη σχέση με κληρικό "αστέρα" της αποτείχισης και αρέσκεται συχνά-πυκνά να ασχολείται με την Μητρόπολή μας. Προτάσσοντας τον βαρύγδουπο τίτλο: "Προκλητική αβάντα στο Μόναχο για τους μικτούς γάμους" σχολιάζει ανακοίνωση ενορίας μας στην πόλη του Μονάχου γράφοντας τα εξής: "Από τελετές δεν προλαβαίνουμε είναι η αλήθεια, το επιβάλλουν και οι μέρες. Στην ανακοίνωση όμως της Ι.Μ. Γερμανίας πως στην κοπή της Βασιλόπιτας στο Μόναχο: "Συγκινητική ήταν η επίδοση των τεμαχίων, της Ελλάδας και της Βαυαρίας στα δύο αδέλφια, τον δωδεκάχρονο Ηλία και την δεκάχρονη Ελεάνα Οικονομίδης που προέρχονται από μεικτό γάμο και υπηρετούν, ως παπαδάκια, στον Ναό κάθε Κυριακή και μεγάλη εορτή", έχουμε δύο παρατηρήσεις. Η πρώτη είναι πως αν στο μέλλον νομιμοποιηθεί στο Μόναχο η κτηνοβασία, θα μοιράζουν συγκινημένοι βασιλόπιτα στον Χανς και τη σκυλίτσα του; Δεν θα πρέπει ο κάθε Χανς να γνωρίζει τι είναι η Ορθοδοξία και πως η κτηνοβασία είναι βαρύτατο ηθικό αμάρτημα; Χρησιμοποιούνται δύο ανήλικα παιδάκια, για να φορτίσουν συγκινησιακά, την λάθος επιλογή των Ορθοδόξων της διασποράς να νομιμοποιήσουν τους μικτούς γάμους; Αυτό είναι παιδαγωγικά ολέθριο και ποιμαντικά εγκληματικό. Η δεύτερη παρατήρηση, παπαδάκι και το κορίτσι; Μήπως οι φίλοι και αναγνώστες μας να μας στείλουν κάποιες λεπτομέρειες να ρίξουμε φως στην υπόθεση; Η πρακτική αυτή που μεθοδεύεται από τον Πάσης Αφρικής Θεόδωρο, με τις "Διακόνισσες", γίνεται για να καταλήξουμε στη χειροτονία των γυναικών! Ο Θεός βοηθός". 
Όσον αφορά στην πρώτη παρατήρηση. Τι να πει και τι να πρωτογράψει κανείς για την αρρωστημένη φαντασία τους! Κατ' αρχήν έχετε προσέξει ότι όλοι αυτοί οι "τύποι" από δω το πάνε, από κει το φέρνουν καταλήγουν τα σχόλιά τους να είναι σεξιστικά; Προσέξατε τη σύγκριση; Ο μικτός γάμος παραλληλίζεται με κτηνοβασία! Τι διεστραμμένα μυαλά Θεέ μου! Θα βρεθεί ποτέ κανένας να τους μαζέψει; Τι κάνουν όλοι αυτοί που τους πατρονάρουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι εκτίθενται με αυτά που γράφουν τα "πνευματικοπαίδια" τους; Βεβαίως και θα "πρέπει ο κάθε Χανς να γνωρίζει τι είναι η Ορθοδοξία και πως η κτηνοβασία είναι βαρύτατο ηθικό αμάρτημα", ταυτοχρόνως όμως θα πρέπει να μάθει ότι υπάρχουν κάποιοι ανεγκέφαλοι, οι οποίοι υποδύονται τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, είναι όμως ανήθικοι, μισάνθρωποι, ελεεινοί και τρισάθλιοι, ψεύτες και μεγαλοαπατεώνες του πνεύματος.
Θα τολμήσει άραγε ή θα ζητηθεί από τους διαχειριστές (ένας ή πολλοί δεν έχει σημασία), ο συγγραφέας αυτού του σχόλιου να ζητήσει έστω μια απλή συγγνώμη; Τα άλλα "κλωνοποιημένα" αδελφά ιστολόγια θα επισημάνουν την "πατάτα" που έκανε το συγκεκριμένο ιστολόγιο ή θα σφυρίζουν αδιάφορα; 
Όσον αφορά στη δεύτερη παρατήρηση "παπαδάκι και το κορίτσι;". Ναι, παπαδάκι και το κορίτσι! Γιατί όχι; Και κεριά θα πάρουν τα κορίτσια και εικόνες και λάβαρα για να συμμετέχουν σε λιτανείες και άλλες θρησκευτικές τελετές, και "μυροφόρες" θα ντυθούν για να συνοδεύσουν την Μεγάλη Παρασκευή τον Επιτάφιο. Δεν το έχει ξανασυναντήσει ο σχολιαστής άλλη φορά; Απορίας άξιο είναι πάντως πως δεν κάνει και για αυτό κάποιον σεξιστικό παραλληλισμό. Αφήνει βέβαια υπονοούμενα για μεθόδευση της "χειροτονίας" των γυναικών, προσπαθώντας προφανώς να δημιουργήσει εντυπώσεις. 
Έχετε προσέξει ότι, τα περισσότερα θέματα τα οποία βάζουν όλοι αυτοί οι οποίοι υπαινίσσονται τους "αντιοικουμενιστές" είναι κατασκευάσματα της νοσηρής φαντασίας τους; Έχετε παρατηρήσει με πόση ευκολία χρησιμοποιούν ανακρίβειες, αισχρές συκοφαντίες και θλιβερά ψέματα στην τακτική του "πες πες κάτι θα μείνει στο τέλος". 
Σε άλλη ανάρτησή του το ίδιο "ορθόδοξο ιεραποστολικό και αντιαιρετικό ιστολόγιο" αναφέρεται σε κείμενο που κυκλοφόρησε από την Ορθόδοξη Επισκοπική Συνέλευση Γερμανίας και απευθύνεται στους νέους και αφορά στην αγάπη, στην σεξουαλικότητα και στον γάμο. 
Παρότι το κείμενο αυτό προσυπογράφεται από όλους τους Ορθοδόξους Επισκόπους κανονικών εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών στη Γερμανία, το καλό ιστολόγιο το προσπερνά και αναφέρεται σε κείμενο "της Μητροπόλεως Γερμανίας". Βλέπετε, η Μητρόπολη Γερμανίας ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο και αποτελεί μόνιμο στόχο όλων αυτών των "καθαρόαιμων" δήθεν Ορθοδόξων. 
Αναφέρει λοιπόν, πάλι βαρύγδουπα: "ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Διαγράφουν το Ευαγγέλιο και υποτάσσονται στα ψηφίσματα της Ψευτοσυνόδου της Κρήτης!" Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν διεργασίας τριών ετών όμως μην ξεφύγουν από τον στόχο. Για όλα φταίει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Κρήτης που έγινε πριν από ενάμιση χρόνο! 
Όμως τι να περιμένει κανείς από όλους αυτούς που αν ζούσαν τις στιγμές της Γεννήσεως του Θείου Βρέφους μάλλον θα μέμφονταν τους Αγγέλους ως «οικουμενιστές» γιατί διατυμπάνιζαν με τους ύμνους τους την «επί γης» ειρήνη, θα έδιωχναν τους βοσκούς ως αμύητους και θα λίντσαραν τους Μάγους ως «αιρετικούς»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails