________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/23/2018

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ)


Πανηγύρισε σήμερα, Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, ο Ι. Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Νιχώρι του Βοσπόρου, που είναι Μετόχι του Πανάγιου Τάφου.
Της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, συλλειτουργούντος του Αρχιμ. Αγαθαγγέλου, Ιερατικώς Προϊσταμένου της Κοινότητος Νεοχωρίου και Βιβλιοφύλακος των Πατριαρχείων. 
Εκατοντάδες προσκυνητές τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου. Ανάμεσά τους: Ο Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. Λάκης Βίγκας, πρόεδρος της Κοινότητος Νεοχωρίου, Όμιλος Χαλκηνών υπό την προεδρία της κας Ολυμπίας Παναγιωτίδου, ο κ. Ηλίας Κουλουρίδης, Πρόεδρος του εν Αθήναις Συλλόγου Μεγάλου Ρεύματος, ο κ. Δημήτριος Καρακάσης, πρόεδρος του ιδρύματος του Ορφανοτροφείου και πολλοί τούρκοι της περιοχής, οι οποίοι, ως γνωστόν, ευλαβούνται ιδιαιτέρως τον Άγιο Γεώργιο. 
Μετά την Θ. Λειτουργία πραγματοποιήθηκε δεξίωση στον αυλόγυρο του Μετοχίου, που επιμελήθηκαν οι κυρίες της Κοινότητας. 
Στη συνέχεια οι Ρωμιοί απόλαυσαν την λιακάδα στα cafe του Νεοχωρίου, με γιορτινή διάθεση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails