Μ' ένα κλικ στην εικόνα όλες οι σχετικές αναρτήσεις
_____________
__Yπεύθυνος σελίδας: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

4/11/2018

Το Πάσχα των Ορθοδόξων της Σμύρνης (φωτό)


Κατανυκτικά και με την αρμόζουσα κατά το τυπικό της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας τάξι εόρτασαν οι Ορθόδοξοι της Σμύρνης το Άγιον Πάσχα, μαζί με τον Ποιμενάρχη τους Σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος προεξήρχεν όλων των Ιερών Ακολουθιών, τόσον στον Ι. Ναό της Αγίας Φωτεινής (μέχρι της πρωίας του Μ. Σαββάτου) όσον και στον Ι. Ναό του Αγ. Βουκόλου, όπου, κατόπιν αδείας των Αρχών, τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του Μ. Σαββάτου το εσπέρας (Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία) και του Εσπερινού της Αγάπης (Κυριακή του Πάσχα).
Η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης εβίωσε, και αυτή την φορά, την οικουμενική διάσταση της Ορθοδοξίας μας, που σκεπάζει κάτω από τις πτέρυγές της όλους τούς ανθρύπους, ανεξαρτήτως φυλής, γένους και διαλέκτου, οι οποίοι γίνονται αδελφοί εν Χριστώ, κοινωνούντες του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου, από το Κοινό Ποτήριο της Πίστεώς μας. Μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος ανέγνωσαν το Ευαγγέλιον κατά τον Εσπερινό της Αγάπης ρωσσιστί και γεωργιανιστί, ενώ το Ευαγγέλιον ανεγνώσθη λατινιστί και γερμανιστί υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης, υπό δε του Προέδρου της Ορθοδόξου Κοινότητος Εντιμ. κ. Γεωργίου Θεοδωρίδου τουρκιστί και αγγλιστί. 
Μετά το πέρας του Εσπερινού της Αγάπης ο Μητροπολίτης Σμύρνης χειροθέτησε αναγνώστη τον Μουσικολ. κ. Δήμο Παπατζαλάκη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails