________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/11/2018

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ


Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε το άγιο Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερεμία στον Ιερό Ναό τού Αποστόλου των Εθνών Παύλου τού Ιερού Πατριαρχικού Σταυροπηγίου στο Σαμπεζύ. 
Πλήθος ευσεβών Ελλήνων αλλά και λοιπών Ορθοδόξων Χριστιανών προσήλθαν ευλαβικά στις Ιερές Ακολουθίες και κατέκλυσαν τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας. 
Το πρωί της Μ. Πέμπτης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό τού Αποστόλου των Εθνών Παύλου του Ορθοδόξου Κέντρου στο Σαμπεζύ, ενώ το εσπέρας της αυτής ημέρας προεξήρχε της Ακολουθίας των Παθών στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στη Λωζάνη, συμπαραστατούμενος υπό του Αιδεσιμολ. Οικονόμου π. Αλεξάνδρου Ιωσηφίδη. 
Το πρωί τής Μ. Παρασκευής στον ίδιο Ιερό Ναό της Λωζάνης ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Εσπερινό και την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. 
Το βράδυ της αυτής ημέρας μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ζυρίχη όπου τέλεσε την Ακολουθία του Επιταφίου και προεξήρχε της περιφοράς στις οδούς της πόλης, συνοδεία των Εγκωμίων ψαλλομένων υπό της χορωδίας του Ναού. 
Το Μ. Σάββατο το πρωί τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου στον Ιερό Ναό τής του Θεού Σοφίας στη Βασιλεία, συμπαραστατούμενος υπό του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Κοσμίδη. 


Το βράδυ περί την 22:00, τέλεσε την Πανυχίδα και περί την 23:00 την τελετή της Αναστάσεως και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ζυρίχη, συμπαραστατούμενος υπό του ιερατικώς προϊσταμένου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Εμμανουήλ Σημανδηράκη και του επισκέπτου Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου Δημητριάδη. Κατά τη Θεία Λειτουργία ανεγνώσθη και η Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα. 
Την Κυριακή τού Πάσχα, περί την 11:00, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ζυρίχη τον Εσπερινό της Αγάπης, κατά τη διάρκεια του οποίου ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο στην ελληνική, γερμανική, γαλλική, αγγλική, ιταλική και αραβική γλώσσα, ενώ εψάλη και στην Ομηρική διάλεκτο (ηρωικό εξάμετρο). 
Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος διένειμε τα Πασχαλινά αυγά στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ευχόμενος όπως το Φως του Αναστάντος Χριστού φωτίζει τας διανοίας όλων για να διατηρείται η πίστη μας σταθερή και ακλόνητη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο την οποία διέρχεται η Πατρίδα μας και ο κόσμος όλος με τις διαμάχες και να επιφέρει την ειρήνη και την χαρά στον δοκιμαζόμενο κόσμο, ο οποίος μόνο κοντά στον Αναστάντα Χριστόν θα εύρη την εσωτερική και εξωτερική ειρήνη και στους κυβερνώντες Αρχηγούς των Κρατών. 
Επίσης, προέτρεψε τους πιστούς να τηρούν τις Παραδόσεις της Εκκλησίας και του Γένους μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails