________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/29/2018

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ)


Χθες, Σάββατο 28 Απριλίου 2018, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου, στο υπερώο του Ιερού Ναού Παναγίας Κουμαριωτίσσης της Κοινότητος Νεοχωρίου.
Σήμερα Κυριακή του Παραλύτου, 29 Απριλίου 2018, στην Παναγία την Κουμαριώτισσα στο Νιχώρι του Βοσπόρου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Επόπτου της Περιφερείας Βοσπόρου, ο οποίος στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ευλόγησε τα κόλλυβα του Αγίου Θεοδώρου και τα κόλλυβα που παρετέθησαν στη μνήμη του ποιητή Κ.Π. Καβάφη, ο οποίος πέθανε σαν σήμερα το 1933 και είχε ζήσει στο Νιχώρι κατά τα νεανικά του χρόνια.
Στην Θ. Λειτουργία έψαλε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης "Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος", υπό την διεύθυνση του π. Ευστρατίου Γιουσμά. 
Ακολούθησε δεξίωση στον αυλόγυρο του Ναού. 
Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από την σημερινή Θ. Λειτουργία, καθώς και την ομιλία του  Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, κατά τα χθεσινά Θυρανοίξια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails