________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/25/2009

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΑΦΕΟΧΩΡΙΟΥ





Kωνσταντινούπολη, σήμερα
Του Νικολάου Μαγγίνα

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, επί τη μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βαφεοχωρίου.
Πολλοί πιστοί από την Πόλη και την Ελλάδα συμμετείχαν στην πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Ο Πατριάρχης από την Κοινότητα αυτή της Πόλης απηύθηνε συγχαρητήριο μήνυμα προς όλους τους Έλληνες, με αφορμή την σημερινή εθνική επέτειο:

"Από εδώ στέλνουμε την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας και τα εγκάρδια συγχαρητήρια και τις ευχές όλων μας προς τον ευσεβή Ελληνικόν λαόν, προς τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας τον κύριον Παπούλιαν και την Κυβέρνηση του κυρίου Καραμανλή, όλους από του πρώτου μέχρι του τελευταίου πολίτου, τους συγχαίρωμεν από της Κωνσταντινουπόλεως, από της μήτρας του Γένους μας, δια την σημερινήν εθνικήν εορτήν της Ελλάδος. Η χάρις και η προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους μας είθε να προστατεύη αυτούς και πάντας ημάς".
Ακολούθησε δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα.
Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση.


1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε τον κ.Μαγγίνα που μας μεταφέρει τον παλμό της Πόλης στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται στην εντατική... και το χειρότερο είναι ότι θα βρίσκεται για πολύ καιρό ακόμα.

    Σας ευχαριστούμε για τις εικόνες και για τη δυνατότητα που μας δίνετε να βρεθούμε έστω και νοητά δίπλα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails