________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/17/2010

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας
Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου το απόγευμα στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη στο Φανάρι έδωσε διάλεξη ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Μιχαήλ, με θέμα: "Φόρος τιμής και μνήμης εις τον Μητροπολίτην Γερμανόν Καραβαγγέλην. 75 έτη από της εκδημίας του".
Ο Γερμανός Καραβαγγέλης (1866-1935) ήταν μια από τις σημαντικότερες και πολύπλευρες εκκλησιαστικές προσωπικότητες του προηγούμενου αιώνα. Η προσφορά του στην εκκλησία και την πατρίδα είναι ανεκτίμητη. Ο σημερινός Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Μιχαήλ εκπόνησε μια μελέτη για την δράση του προκατόχου του Γερμανού Καραβαγγέλη, στη Μητρόπολη Κεντρώας Ευρώπης (1924-1935), όπως ονομαζόταν τότε, η σημερινή Μητρόπολη Αυστρίας. Η μελέτη του αυτή εγκρίθηκε ως διδακτορική διατριβή, από το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εξεδόθη με χορηγία του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.
Ο Μητροπολίτης Αυστρίας πλαισίωσε την διάλεξή του στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη με την προβολή φωτεινών διαφανειών.
Την διάλεξη τίμησε με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και παρέστησαν ιεράρχες του Θρόνου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Βασίλειος Μπορνόβας, ο Πρόξενος Νικόλαος Σαπουντζής, Άρχοντες της Μ.τ.Χ.Ε. και πολλοί ομογενείς.
Από την Ελλάδα παρέστησαν ο ηγούμενος της Ι. Μονής Τατάρνης Ευρυτανίας Αρχιμ. Δοσίθεος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Θωμάς Χρυσικός.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Πατριάρχης ομιλώντας καταλλήλως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails