________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/12/2018

Ο ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΙΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΤΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ"


Το «παράσιτο της Αστόριας» που ακούει στο όνομα Παναγιώτης Τελεβάντος, απηύθυνε «ανοιχτή επιστολή στον θεοφιλέστατο Ευκαρπίας κ. Ιερόθεο», Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας, ζητώντας «την ματαίωση της απαράδεκτης ενέργειας» του Οικουμενικού Πατριάρχου να ορίσει ως εκπρόσωπό Του κατά την επικείμενη πανήγυρη της Μονής, τον Σεβ. Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ. 
Κατά το «παράσιτο της Αστόριας», αν ο Ευκαρπίας Ιερόθεος δεν υποδείξει στον Πατριάρχη να μη στέλνει στην Μονή «κληρικούς του φυράματος» του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ, τότε ένας δρόμος του μένει: «Να καταγγείλετε δημόσια τον Πατριάρχη για την αντιχριστιανική στάση του.» 
Κατόπιν αυτών το βάρος πέφτει στους ώμους του Ευκαρπίας Ιεροθέου. Θα πρέπει να ζητήσει από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου πάραυτα τον αφορισμό ή έστω μιας μορφής ακοινωνησίας για το «παράσιτο της Αστόριας». Οι λόγοι είναι πολλοί και γνωστοί. Και άμεσα αποδείξιμοι. 
Ο Ευκαρπίας Ιερόθεος πρέπει να κάνει το χρέος του απέναντι στην Μητέρα Εκκλησία. 
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το αμελήσει. 
Αρκετά τον έχει εκθέσει ο εν λόγω… 
Π.Α.Α.

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails