________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/15/2019

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


Πριν ένα μήνα, στις 17 Απριλίου 2019, ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μετέβη στο Φανάρι και έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον οποίο επέδωσε πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου να επισκεφθεί την Ελλάδα και να προστεί, στις 23 Μαΐου, της τελετής των εγκαινίων του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως «Άγιος Πορφύριος», στο Δήλεσι Βοιωτίας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου.
Ο Πατριάρχης αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα τελέσει τα εγκαίνια του νέου αυτού Ιδρύματος της Αρχιεπισκοπής στις 23  Μαΐου το απόγευμα. 


Στην σχετική απαντητική επιστολή του, ο Πατριάρχης χαρακτηρίζει ευκαιρία «αδελφικής αναστροφής, αναθέρμανσης των σχέσεών μας και συζήτησης θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για το κοινό καλό» την επερχόμενη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και χαρακτηρίζει το ίδρυμα που θα εγκαινιαστεί σε μια εβδομάδα ως «απτή απόδειξη του ενδιαφέροντος και της μέριμνας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους συνανθρώπους μας ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό». 
Η Ι. Αρχιεπισκοπή εξέδωσε εγκύκλιο προς τους ιερείς για το γεγονός των εγκαινίων, απόσπασμα της οποίας δημοσιεύουμε στη συνέχεια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails