________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/08/2020

ΤΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΧΑΛΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2020


Φως Φαναρίου 
Το Εγκόλπιον Ημερολόγιον της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου και η περίφημη Θεολογική Σχολή, για το έτος 2020, είναι αφιερωμένο στην Παναγία την Παυσολύπη, της οποίας η εικόνα βρίσκεται στο Καθολικό της Μονής. 
Σε Γράμμα Του προς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών Κύριλλο, Ηγούμενο της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τον επαινεί για την πρωτοβουλία της αφιέρωσης του Ημερολογίου στην Παναγία την Παυσολύπη, «το υπέροχον σεπτόν καλλιτέχνημα της εποχής των Παλαιολόγων». Ο Πατριάρχης αναφέρεται και στις βιωματικές εμπειρίες των Χαλκιτών ιεροσπουδαστών ενώπιον της εικόνος της Παναγίας, που ήταν γι’ αυτούς η «Παναγία της Χαράς». 
Στο Ημερολόγιο υπάρχουν κείμενα για το ιστορικό, την εύρεση και την τέχνη της ιεράς εικόνος, καθώς και οι λεπτομέρειες της εικόνος της Παναγίας της Παυσολύπης. Επίσης, παρατίθεται και ο Παρακλητικός Κανόνας στην Παναγίας την Παυσολύπη. 
Τέλος, παρατίθεται φωτογραφικό υλικό από την ενθρόνιση του Ηγουμένου Ερυθρών Κυρίλλου και από άλλες πρόσφατες δραστηριότητες της Μονής και Σχολής (Ο Πατριάρχης στην Σκήτη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Φιλλανδίας Λέοντος, Επίσκεψη προηγουμένου, Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, Θεολογικό Συνέδριο του Α.Π.Θ., Ημερίδα με συμμετοχή φοιτητών από την Κίνα). 
Δημοσιεύουμε στη συνέχεια το Πατριαρχικό Γράμμα και τον Πρόλογο του Ηγουμένου, Επισκόπου Ερυθρών Κυρίλλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails