________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/16/2019

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ ΓΙΑ ΤΑ 50ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΒΕΛΓΙΟΥ



Την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου το απόγευμα της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας και συμμετείχαν ιερείς και διάκονοι της Μητροπόλεως, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι κ. Δοσίθεος (Πατριαρχείο της Γεωργίας) και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος (Διευθυντής του Γραφείου παρά τη Ε.Ε. της Εκκλησίας της Κύπρου), ο Πρωτοπ. κ. Γεώργιος Λέκκας (Γραμματέας του Γραφείου παρά τη Ε.Ε. της Εκκλησίας της Ελλάδος), ο κλήρος της Μητροπόλεως Βελγίου και κληρικοί των διαφόρων Ορθοδόξων παρουσιών στο Βέλγιο. 
Πριν την κοπή της Βασιλόπιτας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας αναφέρθηκε αρχικά στο πρόσωπο του Μεγάλου Βασιλείου, στα σημαντικά για την Ιερά Μητρόπολη γεγονότα της χρονιάς που πέρασε, καθώς επίσης και στον προγραμματισμό του νέου έτους που ήδη διανύουμε. 


Κορυφαίο γεγονός για το τρέχον έτος αποτελεί ο εορτασμός του χρυσού ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, με την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή της. Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με την παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, τον προσεχή Νοέμβριο, στα τρία κράτη της Μπενελούξ, και την Πατριαρχική Λειτουργία της 10ης Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και στο κέντρο της Μητροπόλεως, τον Μητροπολιτικό Ναό των Ταξιαρχών, όπου έχουν δρομολογηθεί έργα εξωραϊσμού και ανακαίνισης. 


Στο μεταξύ κυκλοφόρησε το ημερολόγιο τσέπης για το 2019 της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου, το οποίο εκδόθηκε σε δύο διαφορετικές δυνατότητες: 
1. σε ελληνική και γαλλική γλώσσα 
2. σε ελληνική και φλαμανδική γλώσσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails