________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/15/2019

Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας στην πρώτη πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του βαυαρού πρωθυπουργού


Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας κ. Δρ. Markus Söder παρέθεσε τη πρώτη του πρωτοχρονιάτικη δεξίωση, στις 11 Ιανουαρίου 2019, στο βασιλικό ανάκτορο Μονάχου. 
Προσκλήθηκαν 1700 περίπου προσωπικότητες από όλες τις δομές της βαυαρικής κοινωνίας, Πολιτεία, Κυβέρνηση, Βαυαρική Βουλή Δημαρχεία, Εκκλησίες, Πανεπιστήμια, Ιδρύματα, Σύλλογοι κ.λ.π. 
Από πλευράς της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και της Παροικίας μας προσκλήθηκαν και παρέστησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο ιερατικώς προιστάμενος της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος και ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης. Παρέστη επίσης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μονάχου κ. Σταύρος Κωσταντινίδης. 
Στη σύντομη ομιλία του ο πρωθυπουργός κ. Δρ.Söder αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων και στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Βαυαρία με τη βαρυχειμωνιά, τη συνεχή χιονόπτωση, τους παγετούς, την ολισθηρότητα στους βαυαρικούς δρόμους, τους αποκλεισμούς πολλών κωμοπόλεων στις Άλπεις και επήνεσε τη ακάματη προσπάθεια των μελών των συνεργείων διάσωσης και αποκατάστασης της ομαλότητας. 



Τόνισε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Βαυαρία είναι ένα κρατίδιο της ΟΔΓ με θαυμαστή οικονομική ευμάρεια και με άριστη οργάνωση στον κοινωνικό τομέα, καθώς επίσης και ένας ζηλευτός τουριστικός τόπος για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Αν και δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του ιδιαίτερα στον κυβερνητικό του εταίρο, τους Freie Wähler (FW), με τους οποίους αναγκάστηκε να κάνει συνασπισμό, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα του περασμένου Σεπτεμβρίου, η παρουσία υπουργών και στελεχών των FW και η όλη ατμόσφαιρα έδειχνε μια αρμονική κυβερνητική συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων (CSU και FW) με διαφορετικούς πολιτικούς προσανατολισμούς, αλλά με τη βούληση να υπηρετήσουν από κοινού την πατρίδα τους, τη Βαυαρία. 
Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και οι "Βασίλισσες", όπως τιτλοφορούνται οι νεαρές κοπέλες που εκλέγονται από τις αρμόδιες βαυαρικές ομοσπονδίες για να διαφημίζουν βαυαρικά προιόντα, όπως μέλι, σπαράγγια, πατάτες, οίνο κ.λ.π. Ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης ευχήθηκε στις βασίλισσες και για το νέο έτος "ευκρασίαν αέρων, ευφορίαν των καρπών της γής και καιρούς ειρηνικούς", όπως αναφέρει ευχή της Εκκλησίας μας, και φωτογραφήθηκε μαζί τους. 
Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails