________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/29/2019

Στελέχωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας με νέους Κληρικούς / Χειροτονίες υπό του Μητροπολίτου Μαξίμου


Στα πλαίσια της αναδιοργανώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας και της επανδρώσεώς της με νέα στελέχη, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος πρόσφατα προέβη στην εις Διάκονον χειροτονία δύο, πολλά υποσχομένων, νέων στην ηλικία προσώπων. 
Τοιουτοτρόπως, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, στον Ιερό Σταυροπηγιακό Ναό του Αγίου Παύλου στο Σαμπεζύ Γενεύης, χειροτόνησε τον Μοναχό Δαμασκηνό (κατά κόσμον Γεώργιο) Κασσώτη. Σημειωθήτω ότι η μοναχική κουρά του προς χειροτονίαν προσερχομένου, έγινε στο επ΄ονόματι του Αγίου Νικολάου τιμώμενο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου. 
Ο Διάκονος Δαμασκηνός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, και ακολούθως στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας στο Σαμπεζύ. 


Την Κυριακή που ακολούθησε, 27 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Ελβετίας χειροτόνησε τον από τις τάξεις των λαϊκών προερχόμενο, αλλά θεολογούντα οικογενειάρχη, κ. Δημήτριο Μαρτζέλον, γεννηθέντα στην Θεσσαλονίκη το 1981. 
Ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος, (γόνος, σημειωθήτω, του Ομοτίμου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γεωργίου Μαρτζέλου), είναι επιχειρηματίας εγκατεστημένος από μερικά χρόνια στην Γενεύη, ο οποίος έθεσε εαυτόν στην διάθεση της Εκκλησίας, προκειμένου να καλύπτει αμισθί διάφορες λειτουργικές, ποιμαντικές και οποιεσδήποτε άλλες ανάγκες της Μητροπόλεως Ελβετίας. 


Να σημειωθεί ότι προ μηνός, την ημέρα των Χριστουγέννων, είχε τελεσθεί στον Σταυροπηγιακό Ναό του Αγίου Παύλου, η εις διάκονον χειροτονία του Γεωργιανής καταγωγής Γαβριήλ Μπαρατασβίλι, αποφοίτου ωσαύτως του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών του Σαμπεζύ. 
Ταύτης είχαν προηγηθεί η εις Διάκονον και Πρεσβύτερον χειροτονία, τον Οκτώβριο του 2018, του Δρος Στεφάνου Αθανασίου, καθηγητού Δογματικής στην Παλαιοκαθολική Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Βέρνης, και η εις πρεσβύτερον χειροτονία, τον παρελθόντα Νοέμβριο, του Ελβετικών καταβολών Διακόνου Jean (Ιωάννου) Burgat. 
Ο Πρεσβύτερος Ιωάννης, από την 1η Ιανουαρίου αρξαμένου έτους, ανέλαβε καθήκοντα Εφημερίου στην, κατόπιν εγκρίσεως και ευλογίας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, υπό του Μητροπολίτου Ελβετίας νεοσυσταθείσα γαλλόφωνο Ενορία του «Γενεσίου της Θεοτόκου» στην πολίχνη Chavornay του Καντονίου του Vaud. Η Ενορία αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των σχεδίων του οικείου Ποιμενάρχου, που αποσκοπούν στην ίδρυση ενοριών, προκειμένου να καλύπτονται οι λειτουργικές και ποιμαντικές ανάγκες των ανά την Ελβετική επικράτεια εγκατεσπαρμένων Ελλήνων και ξενόγλωσσων Ορθοδόξων πιστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails