________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/05/2019

ΔΙΚΤΥΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφίες: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΙΚΕΤΟΣ

Υπεγράφη σήμερα, 5 Ιανουαρίου 2019, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στο Φανάρι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Τόμος Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, παρουσία του Προκαθημένου της νεογέννητης Εκκλησίας, Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου και του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο. 
Το ιστορικό αυτό γεγονός κάλυψαν Μέσα Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο. Τουρκικά δίκτυα μετέδωσαν απευθείας την Τελετή, ενώ στο Φανάρι κατέφθασαν και Ρωσικά ΜΜΕ. Εκεί και τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το Reuters και το Assosiated Press. 
Έγκυροι αναλυτές σημειώνουν ότι το γεγονός της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας πήρε παγκόσμιες διαστάσεις λόγω της στάσης της Μόσχας, του προέδρου Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι σφοδρές αντιδράσεις θα ήταν ένα ενδοεκκλησιαστικό γεγονός, που θα φορούσε τους εκκλησιαστικούς συντάκτες. 
Της υπογραφής του Τόμου προηγήθηκε Δοξολογία επί τη αφίξει του Κιέβου Επιφανίου και κατόπιν ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε τον Ουκρανό προκαθήμενο και τον Ουκρανό πρόεδρο στο Πατριαρχικό Γραφείο. 
Ο Πατριάρχης είπε ότι ο πρόεδρος Ποροσένκο έφερε πάλι σοκολάτες και ελπίζει αυτή την φορά να πειστούν όλοι ότι δεν δόθηκαν χρήματα, όπως κακόβουλα κάποιοι διέδιδαν. 
Στο Φανάρι επικρατεί κλίμα ενθουσιασμού και οικουμενικότητος!
Π.Α.Α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails