________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/31/2019

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ελβετίας


Φιλοξενούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, Προέδρου του εν Σαμπεζύ Γενεύης Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την 30ή Ιανουαρίου 2019, συνήλθε στους χώρους του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Ιωάννης Λάτσης», το οποίο βρίσκεται στο αύλειο χώρο του Ορθοδόξου Κέντρου, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του «Συλλόγου Ελλήνων εκ Κωνσταντινουπόλεως στην Ελβετία» (ΣΕΚΕ). 
Σύμφωνα με την ημερησία διάταξή της, η Συνέλευση έλαβε γνώση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου κατά το παρελθόν έτος, ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό του 2018 και προέβη στην εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Εξελέγησαν, κατ΄αλφαβητική σειρά, οι Αναγνωστόπουλος Νικόλαος, Γραμματόπουλος Ιωάννης, Καντέλφη Αθηνά, Πουρνάρα Ρέα, Πρόκος Αντώνιος και Φωτίογλου Γεώργιος. Κατά την πρόβλεψη του άρθρου 13 του Καταστατικού του Συλλόγου, η θητεία τους θα είναι τριετής. Προέβη επίσης στην εκλογή πέντε αντιπροσώπων του ΣΕΚΕ στην Γενική Συνέλευση της ΟΙΟΜΚΩ. Εξελέγησαν, κατ΄αλφαβητική σειρά, οι Αναγνωστόπουλος Νικόλαος, Κοτρότσιος Δημήτριος, Λαιμοπούλου Δέσποινα, Πουρνάρα Ρέα και Πρόκος Αντώνιος. 
Μετά τη λήξη των εργασιών της Συνελεύσεως, ευλογούντος του Μητροπολίτου Ελβετίας, έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας. 


Ο ΣΕΚΕ, στον οποίο, σύμφωνα με το Καταστατικό του, μπορούν να συμμετέχουν ως μέλη άτομα με ρωμαίικες καταβολές από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, εξ αγχιστείας συγγενείς τους, όπως και δεδηλωμένοι φίλοι της Πολίτικης Ρωμιοσύνης, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Μ. Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τσέτση και των κ.κ. Γεωργίου Λαιμόπουλου και Νικολάου Αναγνωστόπουλου. Η ιδρυτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΚΕ πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2013 με την συμμετοχή Κωνσταντινουπολιτών από την Βέρνη, την Γενεύη, την Λωζάννη και την Ζυρίχη. 
Σκοπός του Συλλόγου είναι να διευκολύνει την αντάμωση και αλληλογνωριμία των Ρωμιών της Ελβετίας, να προβάλλει Πολίτικες παραδόσεις και έθιμα, αλλά και να υπερασπίζεται, όταν δεήσει, τα δίκαια της Ρωμιοσύνης, προβαίνοντας σε διαβήματα προς την «Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails