________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/09/2019

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΘΥΝΙΑΣ

Πατριαρχική Χοροστασία στην Τρίγλια της Βιθυνίας το 2009 - φωτ. Αρχείου: Νικόλαος Μαγγίνας

Για πρώτη φορά Οικουμενικός Πατριάρχης θα λειτουργήσει στην Τρίγλια, στον ιστορικό Ναό του Αγίου Βασιλείου και θα τελέσει την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού (κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο) στην προβλήτα της Τρίγλιας.
Το ερχόμενο Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα προστή της Θ. Λειτουργίας στον Ι. Ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίγλια της Βιθυνίας και η Ι. Μητρόπολις Προύσης, της οποίας ποιμενάρχης είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, έχει αναλάβει την διοργάνωση. 
Ο Πατριάρχης είχε χοροστατήσει σε Θ. Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Βασιλείου πριν 10 χρόνια.
Δείτε την σχετική ανάρτησή μας εδώ
Ο Ναός του Αγίου Βασιλείου έχει συντηρηθεί εσωτερικά και χρησιμοποιείται ως πνευματικό κέντρο.
Στην Τρίγλια το Σάββατο θα καταφτάσουν πιστοί από την Κωνσταντινούπολη, τη Νέα Τρίγλια,  τη Ραφήνα και άλλα μέρη όπου έχουν πάει απόγονοι των Τριγλιανών. 
Όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν αυτός που ενέπνευσε την Πατριαρχική Αυλή και την έκανε να αγαπήσει τις παλιές μητροπόλεις. «Ο Πατριάρχης μάς έπαιρνε, είτε ήμασταν διάκονοι, είτε ήμασταν ιερείς και μας πήγαινε στην Ανατολή, στις παλιές μητροπόλεις, στις κοιτίδες του ελληνισμού, στην Καππαδοκία, στη Βιθυνία, στην Έφεσο, στην Πέργαμο, σε όλες τις ερειπωμένες εκκλησίες που υπάρχουν στα ιστορικά για τον ελληνισμό μέρη. Και μας έκανε να τα αγαπήσουμε. Και όταν ήρθε η ώρα να προαχθούμε έδωσε στον καθένα μας μια τέτοια παλιά μητρόπολη», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails