________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/26/2019

Τιμητική διάκριση στον Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο για την συμβολή του στην ενότητα των Χριστιανών


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Εβδομάδας Προσευχής για την Χριστιανική Ενότητα στις 24 Ιανουαρίου 2019, η Ομάδα Εργασίας των Χριστιανικών Εκκλησιών στη Γερμανία (ACK) και το Οικουμενικό Συμβούλιο Βερολίνου-Βραδεμβούργου (ÖRBB) πραγματοποίησε εκδήλωση στον Καθεδρικό Ναό (Dom) Βερολίνου, στο πλαίσιο της οποίας τίμησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας και Έξαρχο Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνο, για την συμβολή του στην ενότητα των Χριστιανών. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη αναφορά στην απόφαση της απόδοσης τιμής στον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο από τον πρόεδρο της ACK Γερμανίας Επίσκοπο Δρ. Karl-Hainz Wiesemann και τον πρόεδρο του Οικουμενικού Συμβουλίου Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Εμμανουήλ Σφιάτκο. Στην συνέχεια διαβάστηκε μήνυμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΑCK Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Κωνσταντίνο Μύρων. 
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ικανότητα του Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνου να απεικονίζει την οικουμενική διάσταση της Ορθοδοξίας και τις ζωτικές αξίες της παράδοσής της που αποτελούν ένα σχέδιο ζωής παγκόσμιας σημασίας. Ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος συνδέει το ορθόδοξο πνεύμα και την πιστότητα στην ορθόδοξη παράδοση με το ανοιχτό πνεύμα του πολιτισμού και του διαλόγου. 
Το εγκώμιο (Laudation) του Μητροπολίτη Γερμανίας έπλεξε ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας κ. Christian Wulff. 


Στην ομιλία του ο κ. Wulff αναφέρθηκε στην εξαιρετική ιδιότητα του γεφυροποιού μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των άλλων Χριστιανών που διαθέτει ο Μητροπολίτης Γερμανίας. "Στην πολύμορφη, πολυεθνική, πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική μας κοινωνία χρειαζόμαστε ανθρώπους όπως ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος, με ζεστασιά, επιμονή και γαλήνη, σοφία στην ενότητα, στην πολυμορφία." Αναφέρθηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην δραστηριότητά του στην Γερμανία, εξαίροντας την συμβολή του όχι μόνο στην ενότητα των Χριστιανών, αλλά και στην καλλιέργεια των γερμανοελληνικών σχέσεων μετά τις φρικαλεότητες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τόνισε ότι η ανοιχτή και ζωντανή μαρτυρία της πίστης του Μητροπολίτη Αυγουστίνου εμπνέει προς το πρόσωπό του αναγνώριση και σεβασμό. 
Στην ομιλία αποδοχής της τιμής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος είπε μεταξύ άλλων ότι, η ενασχόληση με την ενότητα και την ειρήνη μεταξύ των Χριστιανών σημαίνει να εγκαταλείψεις την ζεστή φωλιά και να αφήσεις τον σκληρό αέρα της διαδεοντολογικής πραγματικότητας να πνέει στα αυτιά σου. 
Στο τέλος με φροντίδα της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας Αναλήψεως του Σωτήρος Βερολίνου παρατέθηκε δεξίωση στις αίθουσες του Dom, στην οποία παρακάθησαν εκατοντάδες προσκεκλημένοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails