________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/08/2019

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΪΔΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


Τα Άγια Θεοφάνεια στην Αδελαΐδα 
Την Κυριακή, 6 Iανουαρίου 2019, εορτή των Θεοφανείων, και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε στην προβλήτα Γκλενέλγκ της Αδελαΐδας, ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού προεξάρχοντος του Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Νικάνδρου, με ολόκληρο τον ιερό κλήρο καθώς και ιερείς άλλων αδελφών Ορθόδοξων Εκκλησιών. Την τελετή, παρηκολούθησαν, ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, ο δήμαρχος της περιφέρειας του Holfast Bay, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεγάλος αριθμός υπουργών αμφοτέρων των κομμάτων, πρόεδροι και εκπρόσωποι Αδελφοτήτων και συλλόγων που συμμετείχαν και συμπανηγύρισαν μαζί με πλήθος πιστών. 
Τέλος, ακολούθησε το καθιερωμένο πανηγύρι που οργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Αρχιεπισκοπή σε συνεργασία με τη Διακοινοτική Επιτροπή. Το πανηγύρι τίμησαν όλοι οι ανωτέρω προσκεκλημένοι, καθώς και πλήθος ομογενών, οι οποίοι γεύτηκαν τα όμορφα εδέσματα που προετοίμασαν τα δραστήρια μέλη των Ενοριών-Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και απήλαυσαν ελληνική μουσική και ελληνικούς χορούς. 
Κλείνοντας την ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων, ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος μετέφερε και πάλι τις εόρτιες ευχές και την πατρική στοργή και μέριμνα του σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, κ.κ. Στυλιανού, για ένα ελπιδοφόρο, ευφρόσυνο και δημιουργικό νέο έτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails