________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/06/2019

ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΜΕΤΟΧΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΜΠΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Με μεγαλοπρέπεια και κατά την Πατριαρχική Τάξη, εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στον περικαλλή ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου (στο άλσος Προμπονά στην Αθήνα), ο οποίος ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο δια της Βασιλικής, Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης. 
Με την ευλογία του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βλατάδων, επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, οι ακολουθίες του Όρθρου, του Μεγάλου Αγιασμού και της Θείας Λειτουργίας του Μεγ. Βασιλείου, τελέσθηκαν από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Τσούνη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Αντωνίου, ενώ τους ύμνους της μεγάλης δεσποτικής εορτής απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης κ. Παναγιώτης Α. Ανδριόπουλος και ο Λαμπαδάριος κ. Παναγιώτης Ζαρόκωστας. 
Παρά το δριμύ ψύχος, πλήθος πιστών προσήλθε στον Ναό και παρακολούθησε με ευλάβεια και υποδειγματική τάξη τις Ιερές Ακολουθίες. Οι πιστοί εξέφρασαν την χαρά και την ικανοποίησή τους για την οργάνωση και την συστηματική λειτουργία του Αγίου Γεωργίου, γεγονός που αποτελούσε το πάγιο αίτημα των περιοίκων, αλλά και ξένων επισκεπτών του πανέμορφου Άλσους Προμπονά.
φωτογραφίες: Θωμάς Αντωνίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails