________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/07/2019

ΤΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Η παραχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο - το οποίο έχει και το ανάλογο κανονικό προνόμιο - εξελίχθηκε τελικά σε ένα παγκόσμιο γεγονός, γι' αυτό και εκατοντάδες διεθνή ΜΜΕ το κάλυψαν επιτόπου, με απευθείας ανταποκρίσεις, το Σαββατοκύριακο 5-6 Ιανουαρίου 2019 στο Φανάρι. 
Δημοσιεύουμε, άκρως ενδεικτικά, σημερινά πρωτοσέλιδα εφημερίδων, επισημαίνοντας ότι και ο Τουρκικός τύπος πρόβαλε ιδιαίτερα το γεγονός. 
Αξίζει να σημειωθεί πως Τουρκικά δίκτυα μετέδωσαν απευθείας την Τελετή χορήγησης της Αυτοκεφαλίας, ενώ στο Φανάρι κατέφθασαν και Ρωσικά ΜΜΕ. Εκεί ήσαν και τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το Reuters και το Assosiated Press. 
Είναι πλέον βέβαιο ότι το γεγονός της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας πήρε παγκόσμιες διαστάσεις λόγω της στάσης της Μόσχας, του προέδρου Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι σφοδρές αντιδράσεις θα ήταν ένα ενδοεκκλησιαστικό γεγονός, που θα φορούσε τους εκκλησιαστικούς συντάκτες.


Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου, που αποτυπώνουν την ...δράση των ΜΜΕ στο Φανάρι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails