________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/01/2011

ΣΥΓΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ



φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Η Αρχή της Ινδίκτου, δηλ. η αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους, η Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παμμακαρίστου, της οποίας η εικόνα βρίσκεται αποθησαυρισμένη στον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι, και η Ημέρα Προσευχής για το φυσικό περιβάλλον, γιορτάζονται κάθε χρόνο την 1η Σεπτεμβρίου στον Πατριαρχικό Ναό με Πατριαρχική και Συνοδική Χοροστασία.


Φέτος, στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε, κατά την τάξιν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και συγχοροστάτησαν εκτός των Συνοδικών Ιεραρχών, οι Προκαθήμενοι των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων της Ανατολής και της Εκκλησίας της Κύπρου: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχου Αντιοχείας Ιγνατίου Επίσκοπος Απαμείας Ισαάκ, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.



Την Σύναξη των Προκαθημένων των Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής συνεκάλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα των Χριστιανών της περιοχής αυτής, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις (εξεγέρσεις, ανατροπές καθεστώτων) σε χώρες του Αραβικού κόσμου.


Διαβάστε εδώ το σχετικό ανακοινωθέν της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Οι εργασίες της Συνάξεως αρχίζουν στις 6 σήμερα το απόγευμα με εισηγητική ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails