________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/18/2012

Ο Πρωθυπουργός της Βάδης Βυρτεμβέργης στο Φανάρι


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
Το ζωηρό και σταθερό ενδιαφέρον της Κυβέρνησής του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο διερμήνευσε ο Γερμανός Πρωθυπουργός του κράτους της Βαδης Βυρτεμβέργης Winfried Kretschmann κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στο Φανάρι. 
Κατά τη συνάντησή που είχε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρωθυπουργός Kretschmann τον διαβεβαίωσε πως η Γερμανία παρακολουθεί με προσοχή τη ζωή και τη δράση της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας καθώς και τα ζητήματα που αφορούν στις μειονότητες στην Τουρκία και ιδίως των Ρωμηών της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ρωμηοσύνη και το Πατριαρχείο κατά το παρελθόν ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία βελτίωση στην πορεία των μειονοτικών πραγμάτων στην Τουρκία προσθέτοντας ότι υπολείπονται αρκετά ακόμη να υλοποιηθούν. 
Συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και τα οικολογικά προβλήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη Γη. Μεταξύ άλλων ο πιστός Ρωμαιοκαθολικός Γερμανός Πρωθυπουργός παρατήρησε πως στα εδάφη της Χώρας αυτής υπάρχει σημαντικό Χριστιανικό παρελθόν το οποίο δεν πρέπει να λησμονείται ενώ υπογράμμισε την πνευματικότητα της Ορθοδοξίας.


Μετά την περίπου μίας ώρας συνάντηση ακολούθησε ημίωρη ιδιαίτερη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον Πρωθυπουργό της Βυρτεμβέργης. Τον Γερμανό Πρωθυπουργό Winfried Kretschmann, που τυγχάνει νά ειναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που εκλέγεται από το κόμμα των πρασίνων, συνόδευαν η Υπουργός Εσωτερικών της Βάδης Βυρτεμβέργης Theresia Bauer, η Υπουργός Περιβάλλοντος Bilkay Öney, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Klaus–Peter Murawski,η Γενική Πρόξενος της Χώρας στην Πόλη Jutta Wolke και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Στουτγκάρδη, η οποία είναι η πρωτεύουσα του κράτους, Mustafa Türker Arı.


Στη συνάντηση παρέστη, επίσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος, Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου ο οποίος και ξενάγησε τον Γερμανό πολιτικό στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails