________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/18/2012

Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Μ. Βρεττανίας στο Φανάρι

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
Επίσκεψη πρώτης επαφής και γνωριμίας πραγματοποίησε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου ο νέος Γενικός Πρόξενος της Μεγάλης Βρεττανίας Leigh Turner στο Φανάρι όπου είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχάρη τον Βρεττανό διπλωμάτη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ενώ του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αποστολή του. 
Μεταξύ των θεμάτων της συνάντησης επισημάνθηκε η πορεία των προβλημάτων της Ρωμηοσύνης στην Τουρκία, η υπεσχημμένη επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης καθώς και η τραγική κατάσταση των Χριστιανών σήμερα στη Μέση Ανατολή. Επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη καλής επικοινωνίας μεταξύ της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως και του Γενικού Προξενείου της Αγγλίας.
Ο Άγγλος Πρόξενος ξεναγήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό από τον Πατριαρχικό διάκονο Νήφωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails