________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/19/2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 120 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΖΑΠΠΑ

Μουσική συναυλία αφιερωμένη στα 120 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ευεργέτη Κωνσταντίνου Ζάππα, διοργάνωσε η Εφορεία Ζαππείου την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 
Στη συναυλία παρουσιάστηκαν έργα Ρωμιών συνθετών καθώς και παραδοσιακές μελωδίες από το Οργανικό Σύνολο Μουσικοφίλων Πέρα το οποίο ιδρύθηκε το 2012 υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Μαρινάκη και τη συμμετοχή νέων ταλαντούχων μουσικών εξ Ελλάδος σε συνεργασία με το Δ.Σ. του ομώνυμου Συνδέσμου. 
Το σύνολο που έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην ανάδειξη και καλλιέργεια της λόγιας Πολίτικης μουσικής παράδοσης αποτελούν οι: 
Άρης Συσκάκης - βιολί, λύρα, Δανάη Λουκίδου - βιολί, Αχιλλέας  Τίγκας -  νέι, Αντιγόνη Μπαφέτη -   νέι, Λυδία Τσίτσικα Καραγιάννη - νέι, Κατερίνα Παπαδοπούλου -   κρουστά, Στάθης Κουτούζος-  κρουστά, Δέσποινα Γιαννοπούλου - κρουστά, Φωτεινή Κοκκάλα -   βιολοντσέλο, Αναστασία Ζαχαριάδου-  κανονάκι, Χρήστος Ψωμιάδης - πολίτικη λύρα. 
Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης και ο Πανοσιολ. Μέγας Ιεροκήρυκας της Μ.τ.Χ.Ε. Βησσαρίων Κομζιάς παίζοντας ούτι. 
Η Πρόεδρος της Εφορείας κ. Πετρίδου στην ομιλία της τόνισε:
«Είμαστε εδώ σήμερα για να εκφράσουμε ξανά τον θαυμασμό μας στον ευεργέτη Κωνσταντίνο Ζάππα για την διορατικότητα του, και την βαθιά πίστη του στην αξία των γραμμάτων. Η επιμονή του για την τέλεια μόρφωση διδασκαλισσών και μητέρων είναι ένδειξη της ενοραματικότητας και της ιεράς φιλοδοξίας του . Για μια ακόμη φορά εμείς, όλοι οι φορείς που αποτελούμε την Ζάππειο σχολή και οι απανταχού Ζαππίδες υποκλινόμαστε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό στην μνήμη του και επαναλαμβάνουμε την υπόσχεση μας να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το Ζάππειο Σχολείο, όπως το παραλάβαμε από τους προκατόχους μας ζωντανό, φωτεινό, ανοιχτό για τα παιδιά μας, από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τελευταία τάξη του Λυκείου.
Ο Κωνσταντίνος Ζάππας γνώριζε πως ούτε η πατίνα του χρόνου που μαύρισε τις εξωτερικές επιφάνειες, ελάττωσε την μεγαλοπρέπεια του Σχολείου του, ούτε και οι παροδικές- ως ευχόμαστε-οικονομικές δυσχέρειες ελάττωσαν την αξιοπρέπεια του. Και βεβαίως κανένα από τα εκπαιδευτήρια μας δεν έχασε τίποτε από το μεγαλείο του το οποίο πηγάζει από την υπεραιωνόβια ιστορία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails