________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/28/2012

ΜΕ ΙΕΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΕΥΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στο Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας καθώς την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Πρωτοσυγκελλεύων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος. 
Το πρωί τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, με την ευλογία του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον εορτάζοντα Μητροπολίτη ο οποίος επέλεξε να τελέσει μόνος του τη Θεία Λειτουργία ενδεδυμένος την ιερατική στολή και το ωμόφορο, το διακριτικό άμφιο του Αρχιερέως. Η αμφίεση αυτή, με την απλότητα και την ιεροπρέπεια που την διακρίνουν, παραπέμπει στην παραδοσιακή αμφίεση των Επισκόπων μέχρι τα μέσα του 15ου αιώνος καθώς και στις ιερές φυσιογνωμίες Αγίων Ιεραρχών όπως τις συναντούμε στις Αγιογραφίες. Τον Μητροπολίτη Στέφανο διακόνησε ο Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Διάκονος Παϊσιος. 
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτων και Κυδωνιών Αθηναγόρας, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, οι μοναχοί από το Άγιον Όρος που διακονούν στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά της Πριγκήπου, οι μοναχές από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής Χανίων Κρήτης που εξυπηρετούν αυτόν τον καιρό στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή και πιστοί από την Πόλη και την Ελλάδα. 
Μετά τη Θεία Λειτουργία ο εορτάζων Ιεράρχης δέχθηκε στο γραφείο του, στην Πρωτοσυγκελλία, τις εόρτιες ευχές και τα συγχαρητήρια Αρχιερέων, κληρικών και λαϊκών ενώ ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατά την τάξη, επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Πρωτοσυγκελλεύοντά του Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο για να του ευχηθεί. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνοδευόταν κατά την επίσκεψή του στον Μητροπολίτη Στέφανο και από τον Έλληνα Πρέσβη Χάρη Λαλάκο, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Φανάρι για να ζητήσει την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου με την ευκαιρία της αναχώρησής του από τα μέχρι τώρα καθήκοντά του στην Άγκυρα. 
Το Φως Φαναρίου εύχεται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει την προσφορά του στην Μητέρα Εκκλησία και το Γένος  και να μας διδάσκει πάντοτε με το ήθος του.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.28 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:42 μ.μ.

    Στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κύριο Στέφανο, Πρωτοσυγκελλεύοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και καλό φίλο, εύχομαι, χρόνια πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα, με τις πρεσβείες του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ώστε να συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του τόσο την Μητέρα Εκκλησία, όσο και στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη, αλλά και σε όλη την Ρωμηοσύνη. Σεβασμιώτατε, πολλά και ευλογημένα τα έτη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails