________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/19/2014

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟ


Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου North Altona, μετά πάσης εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπειας υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού, με τη συμμετοχή των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, των Πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδριτών Κυρίλλου Ζήση και Συνεσίου Φράγκου και των Ιερέων π. Δημοσθένη Νικολάου, π. Εμμανουήλ Ιωαννίδη και π. Γεωργίου Φράγκου, Προΐστάμενου του Ναού. 
Παραβρέθηκαν στην τελετή πάνω από 2.500 πάροικοι, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης Αυστραλίας και Βικτωρίας, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Μελβούρνη, και η δήμαρχος της περιοχής. Ο μεγαλοπρεπέστατος Ναός σχεδιάστηκε, βάση Ναού από την Αργολίδα υπό του αρχιτέκτονος Γεωργίου Μπουράκη, κάτοικου της Μελβούρνης. Το μαρμάρινο δάπεδο του Ιερού και Σολέα έγινε από Ελληνικά μάρμαρα, μελέτη της εταιρίας Ν. Τασιούνη από την Θεσσαλονίκη. 
Είναι ο μεγαλύτερος Ναός στην δύση της Μελβούρνης. Στο εσωτερικό του Ναού υπάρχουν δύο παρεκκλήσια αφιερωμένα στην Παναγία Πορταΐτισσα των Ιβήρων, και των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. 
Εκ του Ι. Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails