________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/15/2020

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΗΛΥΒΡΙΑ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας (Kale Park) τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 100 ετών απο την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, γόνου της Σηλυβρίας.
Παρέστησαν ο Εντιμ. κ. Murat Kontesin, εκ μέρους του Εντιμ. κ. Εkrem İmamoğlu, Δημάρχου του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Ανταλλαξίμων της περιοχής και ορθόδοξοι πιστοί από την Επαρχία της Σηλυβρίας και την Πόλη. 
Από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη και τον οικείο Ποιμενάρχη εξεφράσθησαν ευχαριστίες προς τον Εξοχ. Νομάρχη της Πόλης και τον Εντιμ. Δήμαρχο Σηλυβρίας κ. Volkan Yılmaz για την πραγματοποίηση και την άριστη οργάνωση του μοναδικού λειτουργικού τούτου γεγονότος. Τέλος, διενεμήθησαν τα προς τιμήν του Αγίου κόλλυβα και ιερά ενθύμια.
Ο Πατριάρχης απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου του Οικουμενικού Θρόνου στον αιδεσιμ. Βασίλειο Ιωαννίδη, κληρικό της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος εξυπηρετεί και τις λειτουργικές ανάγκες της Μητροπόλεως Σηλυβρίας. 
Επίσης ο Πατριάρχης τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτου Λαγκαδά Ιωάννη, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα το πρωί, καθώς είχε προσβληθεί από τον Covid 19.
Σημειωτέον ότι στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας, όπου τελέστηκε σήμερα η Θ. Λειτουργία, υπήρχε ο αρχαίος βυζαντινός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος, του οποίου σώζονται οι επιγραφές ανακαίνισης του Ναού από τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας Διονύσιο Σταυρίδη, και το ρωμέϊκο κοιμητήριο. 


Προσκυνητές μπροστά από τον χώρο που ήταν η πατρική οικία του Αγίου Νεκταρίου 

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κώου και Νισύρου.15 Νοεμβρίου 2020 στις 5:51 μ.μ.

    Άγιε Νεκτάριε, πρέσβευε υπέρ της πατρίδος σου Σηλυβρίας, της Ανατολικής Θράκης, του σταυρωμένου Πατριαρχείου μας, του Πατριάρχου του Γένους μας, και όλης της Ρωμηοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails