Μ' ένα κλικ στην εικόνα όλες οι σχετικές αναρτήσεις
_____________
__Yπεύθυνος σελίδας: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

9/21/2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΗΣ!

φωτό: Κωνσταντίνος Βάντσος

Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ίμβρου 
Mε περίσσεια χαρά και συγκίνηση βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε, εκ μέρους όλης της Ιμβριακής Κοινότητας, στην  τελετή έναρξης της σχολικής περιόδου 2015-16, που θα λάβει χώρα την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 09:00 στ' Αγρίδια. 
Μια νέα σελίδα, γεμάτη χαρά, συγκίνηση, ικανοποίηση, ελπίδα και αισιοδοξία γράφεται στο βιβλίο της Ιμβριακής Ομογένειας με την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του Λυκείου και Γυμνασίου που ακολούθησε αυτή του Δημοτικού το 2013 και έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος της εκπαίδευσης στην Ίμβρο μετά από 50 χρόνια σιωπής, αλλά συγχρόνως και άσβεστης ελπίδας. Επί πλέον δικαιώνεται και με το καλύτερο τρόπο ο αγώνας, όλων αυτών των ανωνύμων η επωνύμων ανθρώπων και των φορέων, που είτε με τις δωρεές τους είτε με την αγόγγυστη και ανιδιοτελή συμμετοχή τους, αφενός οραματίστηκαν την επανασύσταση και λειτουργία της Ελληνόφωνης εκπαίδευσης στο νησί και αφετέρου ολοκληρώνουν και πραγματώνουν το όνειρο όλων των Ιμβρίων, τόσων αυτών που ζουν μόνιμα στο νησί, όσο και αυτών που ζουν στους τέσσερις ορίζοντες της Οικουμένης. 
Καταλυτικός ήταν ο ρόλος των συλλόγων Ιμβρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αποφασιστική, καταλυτική και αναμφίβολα σημαντική η συμβολή των Πολιτικών Αρχών Tουρκίας και Ελλάδος και της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε και ευλόγησε τη μεγαλειώδη αυτή προσπάθεια, η οποία και ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κίτρους22 Σεπτεμβρίου 2015 - 5:51 μ.μ.

    Εκεί πού έλεγες ότι όλα είχαν χαθεί. Εκεί πού έλεγες ότι όλα είχαν ξεχαστεί. Εκεί πού έλεγες ότι όλα είχαν τελειώσει, εκεί λές το του ποιητού: Η Ρωμηοσύνη "νάτην πετιέται από ξαρχής κι αντριεύει και θεριεύει και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου". Μετά από 50 χρόνια σιωπής, η ρωμαίϊκη εκπαίδευση επανέρχεται και πάλι στο διαμαντένιο νησί του Αιγαίου, στην πολύπαθη Ίμβρο. Το Ρωμαίϊκο Γυμνάσιο και Λύκειο είναι πλέον γεγονός. Μετά το Δημοτικό, τώρα λειτουργεί και το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Ένα ακόμα θαύμα της Παναγίας μας. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν. Οι προσευχές και οι αγωνίες των απανταχού Ιμβρίων, με μπροστάρη τον Πατριάρχη του Γένους έπιασαν τόπο. Παναγιώτατε, μπορείτε να είστε υπερήφανος και να καμαρώνετε μαζί με τους συμπατριώτες σας, αλλά και με όλη την Ρωμηοσύνη, τους καρπούς των κόπων σας, να δείτε και πάλι να ζωντανεύει η Ρωμαίϊκη - Ελληνική παιδεία στην Ίμβρο. Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας αγιάζει, ώστε για πολλά χρόνια ακόμα να απολαμβάνετε τους κόπους και τις θυσίες, αλλά και να σας αξιώσει να δείτε και άλλα θαυμαστά. Ο Θεός μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails