________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/12/2015

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΧΙΟ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Το προσφυγικό ήταν το πρώτο θέμα που συζήτησαν στην πρώτη τους συνάντηση, στη Χίο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και η υπηρεσιακή πρωθυπουργός κα Βασιλική Θάνου, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο «Αργέντικον».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε την πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον και το έργο που επιτελεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ η κα Θάνου επεσήμανε ότι – σύμφωνα με την ενημέρωση των αρμοδίων αρχών – έχει βελτιωθεί η κατάσταση στα νησιά. «Είναι εμφανέστατη η βελτίωση, η οποία έχει επέλθει», τόνισε χαρακτηριστικά και επιφυλάχθηκε περαιτέρω από την επιτόπια εικόνα που θα σχηματίσει, κατά την αυριανή (Κυριακή) επίσκεψή της στη Λέσβο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο «Αντουάνικον» και την βράβευση – με το βραβείο της Europa Nostra – των αρχιτεκτόνων κ. Μανώλη Βουρνού και κα Κατερίνα Μανωλιάδη για το έργο αναστήλωσης του κτιρίου έφτασε στο «Αργέντικον» για το επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμος Χίου. Τον συνόδευε ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, καθώς και πολυπληθής αποστολή κληρικών και διοικητικών από το Φανάρι και την μητρόπολη της Χίου. Τον υποδέχθηκε ο κ. Λουκάς Κτιστάκης, ιδιοκτήτης του «Αργέντικον» του οποίου ήταν προσφορά το γεύμα, ενώ νωρίτερα είχαν φτάσει όλοι οι καλεσμένοι – εν συνόλω περίπου 80 άτομα – κυρίως εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και οικονομικοί παράγοντες. 
 Ο κ. Βαρθολομαίος ξεναγήθηκε από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στους κήπους και στα κτίρια, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και η πρωθυπουργός κα Βασιλική Θάνου, την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλωσόρισε προσφέροντάς της ένα ανθάκι γιασεμιού από τους κήπους του «Αργέντικον». 
Μετά το πέρας του γεύματος ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και προσέφερε ως δώρο στο πατριάρχη έναν τόμο του μεγάλου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη με τίτλο «Η αρχιτεκτονική της Χίου». 
Ακολούθησαν ομιλίες από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο (βίντεο) και ένας σύντομος χαιρετισμός από την πρωθυπουργό κα Θάνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails