________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/02/2015

ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ / Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ


Ο “Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ίμβρου” (İmroz Eğitim ve Kültür Derneği) με έδρα την Κωνσταντινούπολη, o “Σύλλογος Ιμβρίων” με έδρα την Αθήνα και η “Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης” με έδρα τη Θεσσαλονίκη ανακοινώνουν με χαρά και συγκίνηση ότι μετά και την ολοκλήρωση του τελευταίου προαπαιτούμενου, την έκδοση άδειας λειτουργίας για το Λύκειο, το νέο σχολικό έτος 2015-2016 θα βρει την Ίμβρο για πρώτη φορά στην ιστορία της με πλήρη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ελληνική εκπαίδευση: Δημοτικό Σχολείο, το οποίο λειτουργεί από το 2013 στους Αγίους Θεοδώρους Ίμβρου, Γυμνάσιο και Λύκειο στα πρόσφατα ανακαινισμένα σχολικά κτίρια των Αγριδίων Ίμβρου. 
Χάρη στις άοκνες και εντατικές προσπάθειες των ομογενειακών φορέων, την ευαισθητοποίηση και συστράτευση στο εγχείρημα πολιτειακών παραγόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, αλλά και χάρη στις χορηγίες γενναιόδωρων χορηγών, το όραμα σήμερα μετουσιώνεται σε απτό γεγονός πενήντα ένα χρόνια μετά το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων της Ίμβρου και της Τενέδου σε εφαρμογή του προγράμματος αφελληνισμού των δύο νησιών. 

Ο νεοδιορισθείς Λυκειάρχης Ιωακείμ Καμπουρόπουλος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και από τη θέση αυτή την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, και τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας για την καθοριστική τους συμβολή και όλους όσοι στήριξαν με οποιονδήποτε τρόπο την όλη προσπάθεια. Αναμένουμε ότι θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συμπαράσταση στη συνέχεια, στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των παλινοστούντων Ιμβρίων, προκειμένου η ελληνική κοινότητα της Ίμβρου και της Τενέδου να σωθεί από τον αφανισμό, να εξασφαλίσει το μέλλον για τις επόμενες γενιές. 
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στην επίσημη έναρξη του Σχολικού Έτους, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 9 π.μ., καθώς και στον αγιασμό και τα εγκαίνια του Γυμνασίου και του Λυκείου που θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015. 

Για τον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΜΒΡΟΥ 
Παντελής-Λάκης Βίγκας
Για το ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΜΒΡΙΩΝ 
Πάρις Ασανάκης, Πρόεδρος
Για την ΙΜΒΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ   
Παύλος Σταματίδης, Πρόεδρος

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.3 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:56 π.μ.

    Μετά το Δημοτικό Σχολείο, έρχεται τώρα και η λειτουργία του Γυμνασίου - Λυκείου στο ιστορικό και όμορφο νησί της Ίμβρου. Το γεγονός είναι ιστορικό και συνάμα ελπιδοφόρο και παρήγορο. Εκεί πού όλα φαινόταν ότι είχαν τελειώσει, εκεί πού όλα φαινόταν ότι είχαν σκεπαστεί από την λήθη, έρχεται τώρα η ανακοίνωση ότι η Ελληνική - Ρωμαίϊκη παιδεία επανέρχεται και πάλι στο διαμάντι αυτό του Αιγαίου. Ο Πατριάρχης μας για μία ακόμα φορά, αποδείχτηκε ένας ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. Με την συστηματική του δουλειά, με τις προσπάθειές του, με το γιατί όχι πείσμα του, αλλά και με τους καλούς και αξίους συνεργάτες του, κατάφερε να δεί και πάλι το σχολείο στο οποίο φοίτησε ως μαθητής να ξαναλειτουργεί. Και τώρα καλείται πάει και πάλι στο νησί του και να τελέσει τον αγιασμό επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους και να εγκαινιάσει το κτήριο του Γυμνασίου - Λυκείου Ίμβρου. Παναγιώτατε. Ο Θεός να σας χαρίζει υγεία, ευλογία και δύναμη, ώστε για πολλά χρόνια ακόμα να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στην Μεγάλη Εκκλησία και το Γένος μας. Ακόμα, ύστερα από τόσους κόπους, θυσίες, δάκρυα και προσευχές πρός τον Θεό και την Παναγία μας, να απολαύσετε τους καρπούς των έργων σας. Ο Θεός μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails