________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/23/2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΙΓΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ


Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, συνοδευόμενος από τον Ρ/Καθολικό Επίσκοπο Αιγίδιο και ομάδα Αυστριακών, για γνωριμία με την Κρήτη και την προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού. 
Αρχικά οι επισκέπτες μετέβησαν προσκυνηματικώς στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου. Ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης, έγινε αναφορά στη συμπλήρωση κατά το έτος 2016, πενήντα ετών, από την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας απο τη Βενετία στην Κρήτη. 
Τη μεσημβρία ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος δέχθηκε τους επισκέπτες στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, όπου μετά από εγκάρδια συζήτηση για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος παρατέθηκε προς τιμήν τους γεύμα. 
Επίσης, οι επισκέπτες μετέβησαν στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγ. Αικατερίνης Σιναϊτών, όπου ξεναγήθηκαν καταλλήλως καθώς και στο Γηροκομείο του Ι. Μ. Ναού Αγ. Μηνά «Παναγία η Γοργοϋπήκοος», όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και το προσωπικό και να ξεναγηθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του. 
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, όπου παρατέθηκε δείπνο. 
Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails