________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/20/2015

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Αυστρίας (φωτό αρχείου)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
Ἐπιστροφή τῆς Α. Θ. Παναγιότητος 
Τό ἀπόγευμα τῆς Κυριακῆς, 20ῆς τ.μ. Σεπτεμβρίου, ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος, συνοδευόμενος ὑπό τοῦ Πανοσιολ. Μ. Ἀρχιδιακόνου κ. Ἀνδρέου, ἐπέστρεψεν ἐκ τῶν ὀλιγοημέρων διακοπῶν Αὐτοῦ ἐν Αὐστρίᾳ, ἔνθα ἔτυχε τῶν ἀδελφικῶν περιποιήσεων τοῦ οἰκείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ἀρσενίου. 
Ὁ Πατριάρχης κατά τήν τετραήμερον παραμονήν Του ἐν τῇ χώρᾳ ταύτῃ συνηντήθη μετά τοῦ Σεβ. Ἐπισκόπου Eisenstadt κ. Αἰγιδίου, ὅστις τό παρελθόν ἔτος προσέφερεν εἰς τήν Ἱ. Μητρόπολιν Αὐστρίας τό οἰκόπεδον 76 στρεμμάτων, ἐπί τοῦ ὁποίου πρόκειται νά οἰκοδομηθῇ ἡ Ὀρθόδοξος Ἱερά Μονή τῆς Ἁγίας Σκέπης, καί προσεκάλεσεν αὐτόν ὅπως ἐπισκεφθῇ τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον τοῦθ᾿ ὅπερ θά πραγματοποιηθῇ τόν προσεχῆ Δεκέμβριον. 
Ἀκόμη, ὁ Πατριάρχης ἐπεκοινώνησε καί ηὐλόγησε τήν τετραμελῆ Ἀδελφότητα τῆς ὑπό ἵδρυσιν Μονῆς ὑπό τόν Ὁσιολ. Ἱερομόναχον κ. Παΐσιον, ἥτις ἤδη ἐγκατεστάθη ἐν Αὐστρίᾳ ἀσχολουμένη μέ τά προκαταρκτικά τῆς οἰκοδομήσεως τῆς Μονῆς τῆς μετανοίας αὐτῆς. 
Τήν Α. Θ. Παναγιότητα ὑπεδέχθη ἐν τῷ ἀεροδρομίῳ τῆς Πόλεως ὁ ἐκτελέσας χρέη Πατριαρχικοῦ Ἐπιτρόπου κατά τήν ἀπουσίαν Αὐτῆς Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Ἀθανάσιος.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κίτρους21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 1:33 μ.μ.

    Η ανακοίνωση το Οικουμενικού Πατριαρχείου περί της επιστροφής του Πατριάρχου από την Αυστρία εις το Φανάρι, μας γέμισε από χαρά και αισιοδοξία. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι ο Πατριάρχης μας, κατά την παραμονή του στην όμορφη και φιλόξενη χώρα της Αυστρίας, είχε την χαρά να δεί από κοντά και να ευλογήσει, την πρώτη Μοναχική Αδελφότητα, η οποία έχει ήδη εγκατασταθεί στην νεοιδρυθείσα Ιερά, την πρώτη Ορθόδοξη Μονή στην χώρα των Αψβούργων. Η παρουσία ενός ακόμα Μοναστηριού στην Κεντρική Ευρώπη, και μάλιστα σε χώρο πού παραχώρησε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και Επισκοπή της περιοχής, δείχνει τον μεγάλο σεβασμό και την εκτίμηση πού τρέφουν οι λαοί της Ευρώπης για την Ορθοδοξία. Η καθ' ημάς Ανατολή, είναι αυτή πού μπορεί να δώσει λύσεις και απαντήσεις σε κάθε άνθρωπο που αναζητά να βρεί την αλήθεια. Σ αυτό βέβαια συνετέλεσε και η προσωπικότητα του Πατριάρχου μας, ο οποίος με τις παρεμβάσεις του, με τον μεστό θεολογικό λόγο του, με τις επιλογές του να τοποθετήσει, τόσο στην Αυστρία ένα νέο και καταξιωμένο Αρχιερέα, τον Μητροπολίτη Αρσένιο, όσο και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης και γενικά σε επαρχίες της δικαιοδοσίας του με νέους Αρχιερείς, ότι η Εκκλησία του Χριστού μπορεί και έχει πολλά να προσφέρει ακόμα στον σύγχρονο κόσμο. Μακάρι γρήγορα να χαρούμε την ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής, αλλά και να αξιώσει ο Θεός και η Παναγία, στο όνομα της οποίας θα είναι αφιερωμένη η ιερά Μονή, τον Πατριάρχη του Γένους μας να τελέσει και τα ιερά εγκαίνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails